Ümit Özdağ istifa etti

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, dün istifa dilekçesini İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sundu

Ümit Özdağ istifa etti

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, parti başkanlık divanından istifa ettiğini bildirdi.

Özdağ, "Genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun part içi tutum ve davranışlarının seçimde başarısızlığa neden olduğunu" istifasına gerekçe gösterdi.

İstanbul Milletvekili Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İyi Parti Başkanlık Divanı'ndan istifasına dair dilekçeyi partiye sunduğunu söyledi.

İyi Parti üyeliğinin devam ettiğini belirten Özdağ, "Partimdeki çalışmalarım sürüyor." dedi.

İyi Parti'den açıklama

İyi Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Genel Başkan Yardımcılığından istifa kararını TBMM'deki çalışmalara yoğunlaşmak üzere aldığını bildirdi.

Paçacı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, parti kurulduğu günden bu yana Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Özdağ'ın, bugün itibarıyla bu görevinden ayrıldığını hatırlattı.

Özdağ'ın istifa kararını, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçen ay yaptığı istişarenin ardından aldığını aktaran Paçacı, "Özdağ bu kararı TBMM'deki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır." ifadesini kullandı.

Ümit Özdağ kimdir?

1969 Japonya / Tokyo doğumlu olan Özdağ, Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi Siyasal Bilgiler Felsefe ve İktisat Fakültelerinde okudu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı. 25 ve 26. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. Partisinin Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.İngilizce ve Almanca bilen Özdağ, bekâr ve 1 çocuk babasıdır. Özdağ son olarak İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

ulusal.com.tr

ümit özdağ