18 işçi hala mahsur

Ermenek'te su baskını nedneiyle madende mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyüyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız işçilerin madenin en dip noktalarında olduğunu söyledi, "daha gideceğimiz mesafe var" dedi.

Üzerinden 9 gün geçti, Ermenek'teki madende mahsur kalan 18 işçiye hala ulaşılamadı. AFAD'ın paylaştığı bu görüntüler ise çalışmaların ne kadar zor şartlarda ilerlediğini gösterdi. Su baskını nedeniyle yerler çamur içinde, vagonlar ise devrilmiş durumda.

Enerji Bakanı Taner Yıldız madendeki çalışmalarla ilgili son bilgiyi vermek için yine kameralar karşısına geçti. Madende ne kadar ilerlendiğini paylaştı.

Tahminlere göre, mahsur kalan 18 işçi maden ocağının en dip noktalarında. Yani ekiplerin madeni karış karış ilerlemesi gerek.

Bir diğer konu ise yapılan yardımlar. Bakan Yıldız, madencilerin yanı sıra Ermenek esnafı için de borç ertelemesine gidileceğini söyledi.

Öte yandan maden sahasındaki çalışmaları takip eden DHA muhabirleri kaza yaptı. Muhabir Tolga Yanık’ın kullandığı otomobil, 4 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ters dönen otomobilde sürücüyle birlikte yanında bulunan muhabir Akif Özdemir yaralandı. Yaralılar Ermenek Devlet Hastanesi’ne götürülürken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr