Hindistan ve Brezilya'da korkutan rakamlar

Tüm dünyada Koronavirüsle mücadele sürüyor. Kimi ülkelerde vaka ve can kayıpları artarken, kimi ülkelerde normalleşme süreci adım adım hayata geçiriliyor. Hindistan’da son ayların en yüksek vaka artışı yaşandı. Brezilya’da bine yakın kişi daha yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle kritik günler yaşayan İngiltere’de ise bir hükümet yetkilisinin karantina kurallarını ihlal etmesi tartışmalara neden oldu.

Hindistan ve Brezilya'da korkutan rakamlar

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’da vaka sayısı giderek artıyor. Ülkede son üç gündür vaka sayısı 6 binin üzerinde seyrediyor. Son 24 saatte ise 6 bin 767 yeni vaka tespit edildi, 147 kişi yaşamını yitirdi. Hindistan genelinde vaka sayısı 131 bin 868'e yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 867 oldu.

Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya’da 965 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede vaka sayısı 347 bini geçti. Ölü sayısı ise 22 bin 13'e yükseldi.

Rusya’da koronavirüs vaka sayısı 344 bini aştı… Son bir günde 8 bin 599 kişide virüs tespit edilirken, ölü sayısı 3 bin 541’e ulaştı. Rusya’da vaka sayısında günlük artış oranının yüzde 2,9’dan yüzde 2,6’ya düştüğü açıklanırken, yeni vakaların yüzde 44’ündü semptom görülmediği belirtildi.

Salgın tedbirlerinin kademeli olarak gevşetildiği Yunanistan’da, kafe ve restoranlar 25 Mayıs’ta yeniden açılacak. Turistlerin yoğun olarak tercih ettikleri Monastiraki bölgesindeki işletmeler, salgın sonrası döneme hazırlık yapıyor.

Can kaybının 37 bine yaklaştığı İngiltere’de ise Başbakan Boris Johnson'ın Başdanışmanı Dominic Cummings'in karantina kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle istifası isteniyor.

Korona testi pozitif çıkan Cummings’in karantina kurallarını uymayarak eşi ve 4 yaşındaki çocuğu ile yolculuk yaptığı iddia edildi. İngiltere İşçi Partisi, Cummings hakkında acil soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

İngiliz hükümeti ise iddiaları reddediyor. Salgınla ilgili olarak eleştirilerin odağında bulunan İngiltere Başbakanı Johnson’ın da Cummings’e tam destek verdiği belirtiliyor.

Salgın nedeniyle kritik günler yaşayan İngiltere'de şu ana kadar 36 bin 675 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede vaka sayısı ise son bir günde 2 bin 959 artarak 257 bin 154'e yükseldi.

ulusal.com.tr

ingiltere hindistan vaka brezilya