Hakan Fidan, adaylığını geri çekti!

Ak Saray'daki ikinci Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, önemli bir gelişme yaşandı. Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekili adayı olmak için AKP'ye yaptığı başvuruyu geri çekti

Hakan Fidan, adaylığını geri çekti!

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan AKP'den yaptığı milletvekili adaylığı başvurusunu geri çekti.

Fidan'ın adaylıktan çekilmesi, Ak Saray'daki ikinci Bakanlar Kurulu'nunu sürdüğü bir sırada gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Fidan adaylığını çekmesinin ardından bir de yazılı açıklama yaptı. Fidan, "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım" dedi.

Başbakanlık kaynakları, Fidan'ın adaylıktan çekilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edildiğini, Başbakan Davutoğlu'nun da Fidan'ın AKP adaylığından çekilmesini uygun bulduğunu bildirdi.

Adaylığını çekmesinin ardından Hakan Fidan göreve geri dönebilecek mi sorusuna yanıt aranmaya başladı. Yasaya göre milletvekilliği aday adaylığı için memuriyet görevinden istifa eden kişiler aday yapılmaz ya da milletvekili seçilemezse görevine geri dönebiliyor. Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

hakan fidan