İyi Parti'de gözler 1 Ekim’e çevrildi

Kurultay sonrası yaşanan tartışmalarla gündemden düşmeyen İyi Parti'de gözler yeni yönetimin belirleneceği Perşembe günkü toplantıya çevrildi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Perşembe günü Genel Başkan Meral Akşener, A Takımı olan Başkanlık Divanı belirleyecek. Aynı gün Meclisin açılmasıyla birlikte grup başkanı ve başkanvekilleri de kamuoyuyla paylaşılacak.

İyi Parti'de gözler 1 Ekim’e çevrildi

Suların durulmadığı İyi Parti'de Başkanlık Divanı belli oluyor. 1 Ekim’de Akşener’in yakın çalışma ekibi, Meclis grup başkanı ve başkanvekilleri açıklanacak.

İyi Parti 2’nci Olağan Genel Kurultayını tamamladı ancak iç hesaplaşma bitmedi. Genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüş isimlerin üzerinin çizilmesi ve tasfiye tartışmaların sürdüğü İyi Parti'de gözler Genel Başkan Meral Akşener’in A takımına çevrildi.

Ulusal Kanal’ın İyi Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, yeni Başkanlık Divanı 1 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Akşener’in Orhan Çakırlar, Bahadır Erdem, Erdal Sarızeybek, Ümit Özlale gibi isimlere yeni oluşturacağı Başkanlık Divanı’nda yer vereceği belirtildi.

MHP’den ihraç edildikten sonra İyi Parti’ye katılan Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın da Divan da yer alabileceği kulislere yansıdı.

Başkanlık Divanı’nda en çok merak edilen isim ise Koray Aydın... Aydın, kurultayın ardından partiyi ikiye bölen tartışmaların odağında yer aldı. Delegelere “oy vermeyin” listesi dağıttığı iddia edilen ve milletvekilleri tarafından ağır eleştirilen Aydın’ın yeniden Akşener’in ekibinde yer alıp almayacağı merak konusu. Zira kurultayda "tasfiye" operasyonuyla liste dışı kalan isimler Koray Aydın'ın yeni dönemde Başkanlık Divanı'nda yer almamasını istedi.

1 Ekim’de yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte İyi Parti Meclis grup başkanı ve başkan vekillerini de aynı gün kamuoyuyla paylaşacak. GİK üyeliğine seçilen İyi Parti ve Meclis Grup Başkanı Orhan Çakırlar’ın genel merkezde görevlendirileceği, yerine Musavat Dervişoğlu’nun getirileceği ifade edildi. Grup Başkanvekili olan Dervişoğlu’ndan boşalan koltuk için de Erhan Usta’nın isminin öne çıktığı kaydedildi. Usta MHP milletvekilliği döneminde grup başkanvekilliği yapmıştı.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

İyi Parti ulusal kanal meral akşener