Kutsal nöbette bir yıl doluyor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, 3 Eylül’de 1 yılını dolduruyor. Nöbetin 1 yılında Vatan Partisi, tüm teşkilatıyla destek eylemleri düzenleyecek. Türkiye’nin dört bir yanında temsili evlat nöbeti tutulacak.

Kutsal nöbette bir yıl doluyor

Diyarbakır Annelerinin 3 Eylül 2019’da HDP il binası önünde başlattığı evlat nöbeti, Perşembe günü 1 yılı tamamlayacak. Nöbetin 1'inci yılında Vatan Partisi, yurt genelinde destek eylemleri düzenleyecek.

Vatan Partisi öncü kadın üyeleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği 1. yılında Diyarbakır’a giderek nöbet çadırını ziyaret edecek. Öncü Kadın il ve ilçe örgütleri ise, Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı temsili evlat nöbeti tutacak.

1’inci yıl eylemi öncesinde Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul İl Yöneticileri Zeynep Ses ve Zerrin Öztürk, evlat nöbetine katılan Bingöl ailesini, İstanbul'daki evlerinde ziyaret etti.

Sağlık problemleri nedeniyle Diyarbakır’daki nöbet çadırında gidemeyen aile, 3 Eylül'de Vatan Partisi ile birlikte Ümraniye İlçe Merkezi'nde nöbette olacak.

6 yıldır evladından haber alamayan baba Şevket Bingöl, terör örgütü mağduru ailelere seslendi. “Bütün aileler bir araya gelse, PKK da biter HDP de” dedi.

Baba Bingöl, HDP’nin “Kürt Davası” söylemine de sert tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

diyarbakır vatan partisi