Florya Sahili'ne imar darbesi

İstanbul'da yeşil alanlar bir bir imara açılıyor. İmar rantının son adresi Florya Sahil Şeridi oldu. Değişiklikle birlite Atatürk önemli isimleri ağırladığı köşkün etrafına oteller inşaa edilecek. Atatürk'ün denize girdiği Florya plajı da tarih olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oyları ile kabul edilen değişikliğe karşı CHP'li Meclis Üyeleri mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

İstanbulluların yazın denize girebildiği ender yerlerden olan florya halk plajı, değiştirilen imar planları ile tarih oluyor

Atatürk Deniz köşkü ile Belediyenin sosyal tesisleri arasında kalan 273 bin metrekarelik sahil şeridi için yapılan imar değişikliği 15 Ocak 2016'da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde tartışıldı.

CHP'li Meclis Üyelerinin ret oyu verdiği plan değişkliği, AKP'li üyelerin oyları ile Meclis'te kabul edildi.

Değişiklikle, mevcut kamu eğitim, dinlenme ve turistik tesisler alanı ve günübirlik turizm ve rekreaktif alanların fonksiyonlarına, emsal değerleri değiştirilmeden, “Turistik tesisler alanı” ilave edildi. Böylece, sahildeki sosyal tesisler ile Atatürk Deniz Köşkü arasındaki arazi ranta açılmış oldu.

İBB CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, İstanbul'daki tarihi mirasların ve son yeşil alanların AKP'li belediye tarafından yok edildiğini söyledi.

Uygulama ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün de denize girdiği Florya halk plajının tarih olacağını söyleyen Sağlam, değişikliğe itraz için yargı sürecini başlatacaklarını belirtti.

İstabulluların yeşil alanlar konusunda sabrının taştığını vurgulayan Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da bir çağrı yaptı.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr