ABD'de acil servise alınmayan sigortasız genç hayatını kaybetti

Amerika Kovid 19 salgınında kontrolü kaybediyor. Dünyada hasta sayısının en fazla olduğu ülke konumunda. Hayatını kaybedenlerin 2 bin 480'e çıktığı ülkede sağlık sistemi de alarm veriyor. Sigortası olmadığı için bir genç yaşamını yitirdi. Olay ülkede büyük yankı uyandırdı.

ABD'de acil servise alınmayan sigortasız genç hayatını kaybetti

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD’de durum giderek ağırlaşıyor. Sağlık sistemi çöken ve salgınla mücadelede kontrolünü kaybeden ülkede vaka sayısı 116 bin 48'e yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 943'e ulaştı. Araştırmalara göre birçok şehir yaklaşan krize hazır değil. ABD'de 192 şehrin yüzde 90'ının yeterli miktarda koruma ekipmanına sahip olmadığı kaydedildi.

Salgınla mücadele için yetişmiş uzman sıkıntısı çeken ABD, mücadeleye destek verebilecek yabancı doktor ve sağlık personeli arıyor. Başvuru yapacak sağlıkçılara vize kolaylığı sağlanacak. Ayrıca 4 tıp fakültesi de salgınla mücadele için öğrencilerini erken mezun etme kararı aldı.

Öte yandan Los Angeles kentinde yaşayan ve ismi açıklanmayan bir gencin ölümü ise Amerikan sisteminin bozukluğunu gözler önüne serdi.

Kayıtlara göre 11 gün önce ölen gencin, solunum güçlüğü çekmesi sebebiyle yakınındaki bir sağlık ocağına gittiği ancak sağlık sigortası olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiği belirtildi.

Gencin ailesi, çocuklarının ateş ve solunum güçlüğü çektiği için daha önce test yaptırdığını ancak, pozitif çıkan test sonucunun ölümünden sonra geldiğini açıkladı.

Lancaster Belediye Başkanı Rex Parris, yaşananlara tepki gösterdi. "Bir sağlık ocağı çalışanları, bu genci acilen tedavi altına almak yerine sağlık sigortası olmadığı için başka bir hastaneye gönderiyor. Genç oraya gittiğinde ise artık çok geçti." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs