Soma'da Ali-Aysun Kocatepe konseri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi, Soma’da yaptıkları çalışmalar ve hafta sonu yapılacak yaz sonu etkinliği ile ilgili basın açıklaması yaptı. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel yaptığı açıklamada, Somalı aileler için başlatılan "Soma'ya Destek" kampanyasının, Ali-Aysun Kocatepe'nin 23 Ağustos Cumartesi akşamı vereceği konser etkinliği ile sona ereceğini belirtti.

Soma'da Ali-Aysun Kocatepe konseri

Ali-Aysun Kocatepe, 23 Ağustos 2014 Cumartesi akşamı Soma Hükümet Meydanı’nda konser verecek.

Derneğimiz, 301 maden işçimizi yitirdiğimiz faciadan sonra açtığı “Soma’ya Destek” kampanyası kapsamında, Somalı çocuklar ve anneleri için 7 Temmuzda başlattığı yaz çalışmalarını 23 Ağustos’ta tamamlıyor, yaz etkinliklerini büyük bir konserle kapatıyor.

Derneğimiz, Soma’da açtığı eğitimevinde yaz boyunca 150’ye yakın Somalı çocuğa ve annelerine eğitim

çalışması yaptı. 100 gönüllü eğitimci, gruplar halinde, nöbetleşerek Soma’ya gitti. Gönüllüler Eğitimevi’nde çocuklara yaratıcı yazma- okuma, resim, müzik, bilimsel deneyler, sportif etkinlikler, el becerilerini geliştirme çalışmaları yaptı. Eğitimevi’nde ayrıca madenci çocuklarının burs başvuruları alındı.

Yaz sonu etkinliğinin gündüz bölümünde, eğitimevi çocuklarının rol aldığı bir tiyatro oyunuyla birlikte İstanbul TiyatroYeni Çizgi topluluğu da Somalı çocuklara bir oyun sergileyecek.

Etkinliğin akşam bölümü, ÇYDD Soma Eğitimevi Çocuk Korosu’nun konseriyle başlayacak, Ali- Aysun Kocatepe konseriyle devam edecek.

Bütün etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Büyük bir acı yaşayan Soma halkına ve Soma çocuklarına yalnız olmadıklarını, acılarının ülkenin

tamamında hissedildiğini göstermek ve moral vermek amacıyla yapılacak bu etkinliği kamuoyuna duyurmamıza aracılık etmenizi diler, saygılar sunarız.

Prof. Dr. Aysel Çelikel

Genel Başkan

ulusalkanal.com.tr

destek konser soma