Doğu Perinçek 6 yıl sonra İzmir'de

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, 6 yıl tutukluluğun ardından İzmirlilerle kucaklaştı. Türkiye'nin önündeki iki tehdidin ekonomik deprem ve PKK'nın özerklik tehdidi olduğunu belirten Perinçek, İşçi Partisi'nin çözümlerini anlattı. Perinçek, Fethullahçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in dünkü açıklamalarına da yanıt verdi. Perinçek, "AKP'nin hakkından İşçi Partisi gelir. F Gladyosu biliyor, Erdoğanlar biliyor, Güller biliyor. En önemlisi atlantik biliyor" dedi.

On binlerce İzmirli Gündoğdu Meydanı’nda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le kucaklaştı. Büyük bir coşkunu hakim olduğu mitingde Doğu Perinçek kürsüye “Evine hoş geldin Doğu Perinçek” sloganlarıyla çıktı.

Türkiye’nin önündeki büyük bir ekonomik kriz ve ülkenin bölünmesi gibi iki büyük sorunu olduğunu söyleyerek konuşmalarına başlayan Perinçek, “Bölücülüğün kökünü kurutacağız.

Kasetlerle yönetilen bir rejim, kasetokrasi mi dersiniz ne dersiniz Türkiye Atlantik ötesinden beyzbol sopasıyla yönetiliyor. Türkiye’yi Türkiye’den yöneteceğiz” dedi.

Doğu Perinçek’in Birlik ve Dirlik mitinglerinin Kadıköy’den sonraki ikinci durağı Gündoğdu Meydanı oldu. On binlerce İzmirli Perinçek’i “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Öncü cesur Doğu Perinçek”, “Yaşasın İşçi Partisi”, “Yurtseverlik kalesi İşçi Partisi”, “Atatürk’te birleştik, vatanı böldürtmeyiz” sloganlarıyla coşkuyla karşıladı.

Ellerinde Türk bayrakları, parti bayrakları ve Atatürk fotoğrafları olan yurttaşlar miting boyunca sık sık “Atatürk’te birleştik”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Öncü Cesur Doğu Perinçek”, “Yurtsever İzmir’e Tugay Şen yakışır” sloganları attılar.

Hepsi anlantik parti, NATO mavisi partisi

İP dışındaki tüm partilerin Atlantik ve NATO mavisi partisi olduğunu belirten İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Hepsi Atlantik parti. Hepsi NATO mavisi parti. O partilerin önümüzdeki krizlerde nasıl evlerinden don paça kaçacaklarını, depremlerde telaşa düşecelerini ve ortadan kaybolacaklarını göreceksiniz. Ancak İP o koşullarda tecrübesiyle, o krizde en büyük parti olacak” dedi.

AKP ve CHP açılımı destekliyor

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK’nin seçimlerden sonra özerklik ilan etmesini de sert bir dille eleştirdi ve AKP ile CHP’nin bunu desteklediğini söyledi. Perinçek, “Özerkliğin inşa edilmesi, bölücü terör örgütünün ‘ya müzakere ya savaş’ açıklamalarına bakınız.Bölücü terör örgütüyle hiçbir müzakere kabul edilemez. Olmayacak. Bölücülüğün sonu gelmiştir göreceksiniz. Sonunu Milli Hükümet getirecektir.”

Kandil'de beyaz bayrağı astıracağız, göreceksiniz

Türkiye’nin Suriye’ye terör ihraç ettiğini, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) çöktüğünü anlatan Perinçek, Türk-Kürt kardeşliğinin bozulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de kardeş kanı dökmek isteyen varsa; buna destek olanları, özerklik planlarına girenleri, Tayyip Erdoğanları, Abdullah Gülleri uyarıyoruz; hepsini toptan yıkacağız. Kürdümüz bizim Kürdümüz. Kürt de biziz Türk de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz. Öteki kabuletmiyoruz. Bizler de Türküz, Kürdüz. Bizi bölemeyecekler. Millet olarak da vatan olarak da bölemeyecekler. Kandil’den beyaz bayrak astıracağız, göreceksiniz. Tayyip Erdoğan da Abdullah Gül de Cumhurbaşkanı, Başbakan olmayacak. Onlara bir tane sandalye hazır. O da Yüce Divan’daki sandalye olacak. Onların yerleri Silivri cezaevlerinin koğuşları olacak.”

F tipi gladyonun inine girip dağıtacağız

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’yi kasetlerin yönettiğini, buna izin vermeyeceklerini ve Amerika’nın Türkiye’nin içerisine yerleştirdiği F tipi gladyoyu ortadan kaldıracaklarını belirterek şöyle devam etti:

“Türkiye’yi bugün kasetler ve Obama’nın gösterdiği beyzbol sopası yönetiyor. Bunun demokrasiyle ve halk iradesiyle hiçbir ilişkisi yok. Kasetlerle partilerin hizaya getirildiği, genel başkanlarının atandığı bir ortamda halk iradesi oluşmaz. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde sıcak para diktatörlüğü çöküyor, bölücülük çıkmaza girmiştir. Çıkmaza giren bu rejimi görüyoruz. Bu sıcak diktasının artık Türkiye’yi götüremeyeceğini biliyoruz. Bu cevap bir devrimdir. Türkiye’yi mahallelerden, köylerden başlayarak, Türkiye’yi halk meclisleriyle yöneteceğiz. Amerika’nın Türkiye’nin içerisine yerleştirdiği o F gladyosunun inine girip dağıtacağız, yıkacağız.”

Anlantik sisteminin bütün partileri bu kör çıkmazın temsilcisidir

“Türkiye’yi buraya getiren Atlantik sisteminin bütün partileri, mafya, gladya, tarikat rejiminin tüm partileri, ülkenin geldiği kör çıkmazın temsilcileridir” diyen Doğu Perinçek, partilerinin ekonomik depreme karşı direnme programı hazırladığını söyledi.

İşçi Partisi derin ekonomik krize karşı Milli Direnme programı hazırladı

Perinçek, “Türkiye çok derin bir ekonomik krizini, depremin eşiğindedir. Bir ekonomik deprem yarın bizi bekliyor. Oysa çözümlerimiz o ekonomik depremin çözümleri olacaktır. Derin bir ekonomik kriz. Özellikle dış ödemeler açığı 144 milyar dolar olan dış borcumuzun toplamı 250 milyar dolara yaklaşıyor. Türkiye’nin bunu ödeme gücü yok. Doların fiyatı füze gibi yükselecek. Büyük ithal sıkıntıları yaşanacak. İthala bağlı sanayi dallarında kısıtlamalar, daralmalar, işten atmalar olacak. Sıcak para diktasının iktidarı veya yandaş muhalefeti, bu partilerin hiçbirinin ekonomik depreme karşı hiçbir yanıtı bulunmuyor. İP bu ekonomik depremi önceden görerek Milli Direnme Programı hazırladı” diye konuştu.

BOP Eş başkanları bu özerkliği zaten hazırlamışlardır

CHP İzmir Miletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının da Türkiye’yi bölme operasyonuna açıklamalarıyla destek verdiğini kaydeden Perinçek, “PKK, BDP Güneydoğu Anadolu’da, Kürdümüzün yaşadığı o bölgede özerklik ilan edeceğini söylüyor. İktidarda bulunan BOP eşbaşkanları bu özerkliği zaten hazırlamışlardır. CHP de özerklik şartını kabul ettiğini programlarına yazmıştır ve desteklediğini çeşitli açıklamalarla bizzat CHP yetkilileri ifade ediyorlar. İki gün önce genel başkanlarının ağzından AK-PKK ortaklığının açılım dedikleri bölme planını onlardan daha önde, daha hızlı, hararetli desteklediklerini Sezgin Tanrıkulu’nun ağzından, Kılıçdaroğlu’nun ağzından Rojava’ya selam göndererek belirttiler” ifadelerini kullandı.

Bizim yerimiz komşularımızla beraber Batı Asya'dır

Perinçek, Türkiye’nin bölünmesine asla izin vermeyeceklerini ve 2 yıl içerisinde Milli Hükümet kurulacağını savundu ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Direnen Suriyelilere selam gönderiyoruz. Suriye’ye terör ihraç ettiler, şimdi de terör ithal ediyorlar. Terör ihracında patlama. İhraç ettiği terörü ithal etmeye başladı Türkiye. Ama Suriye’yi bölemediler, Irak’ı bölemediler. Bu çok önemli. İran, Perslerin çocukları o kahramanlar Farslar, Amerika’ya karşı dimdik durdu. Amerika’nın BOP projesi çöktü. Şimdi İran, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır’ın BOP projesi vardır. Ortadoğu mazlumlarının birleştirici projesi var. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Türkiye’yi birleştiren proje şimdi gündemdedir. Birleştirmek lafla olmaz. Gerçekçi programlara, siyasetlere dayanacak. 2 yıl içinde göreceksiniz bir Milli Meclis ve Milli Hükümet kuracağız. Sınırlarımızı, gümrüklerimizi komşu ülkelere açacağız. Bizim yerimiz komşularımızla birlikte Batı Asya’dır. Biz efendiyiz, Avrupa’da, Atlantik’te köle olmayacağız. O işbirliği PKK’nın da diğer bölücü örgütlerin de kökünü kurutacak. Yoksa bölünmeye pirim vererek, müzakere ederek değil.”

Bölücülüğün kökünü kurutacağız

Kasetlerle yönetilen bir rejim, kasetokrasi mi dersiniz ne dersiniz Türkiye Atlantik ötesinden beyzbol sopasıyla yönetiliyor diyen Perinçek, şöyle devam etti:

“Kasetlerle partilerin seçim listesi atanıyor. Biz önümüzdeki 2 yıl içerisinde göreceksiniz. Türkiye yeniden Mustafa Kemal Ataütrk’ün rotasına girecektir. Türkiye’nin önünde bir milli devrim var. Bu sıcak para diktasının Türkiye’yi götüremeyeceğini, her şeyin iflas ettiğini görüyoruz. Buna bir cevap verilecek. Bu cevap bir devrimdir. Türkiye halkın hükümetini kuracaktır.

Devlet cemaatlerin, tarikatların devleti olmayacak Türk milletinin devleti olacaktır. Türkiye’yi bu halk yönetiminde mahallelerden başlayarak, köylerden başlayarak Türkiye’yi halk meclisleriyle, KSK’yi, Foça’yı, Tire’yi, Bergama’yı, Muğla’yı, Silopi’yi, Manisa’yı, Cizre’yi, Hakkari’yi Hakkarililerle yöneteceğiz.

Etnik ayrılıklara, mezhepsel ayrılıklara, son vereceğiz. Türkiye dervişler, şeyhler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. Atatürk’e son veriyoruz.

Cemaate geçti yok aydınlık Türkiye

Devletin içine, polisin, yargının içine yuvalanmış, TSK’nın içine yuvalanmaya çalışan Fethullah gladyosunu, ABD’nin Türkiye içine yerleştirdiği yer altı hükümetini yerle bir edeceğiz. Cemaate geçti yok aydınlık Türkiye.

Belediyeleri ortadan kaldırdılar. Gerçek demokrasi belde, mahalle, köy demokrasisidir.

Halk meclislerini kuracağız. İzmir bu konuda örnek bir kent olacaktır.

Biz CHP’ye, MHP’ye AKP diktatörlüğüne, AKP mafya gladyo tarikat rejimine karşı bütün yurttaşlara, partilere, 30 Mart yerel seçimleri cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde birlikte bir milli hükümet kurma programı önerdik. Bunu için kapılarını çaldık. 20’nin üzerinde milletvekiliyle görüştüm. “Gelin el ele verelim, AKP’yi yıkalım” dedim.

Fakat bunu kabul ettiremedik.

Programda anlaşalım, Atatürk’te birleşelim, ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaralım dedik. Bizim bu önerimizin bir seçeneği vardı, isterseniz buna Pensilvanya seçeneği diyin.

Bunlar arlarında anlaştılar. Hatta cumhurbaşkanı adaylarını bile ayarladılar. Hatta Meral Akşener’i cumhurbaşkanı adayı olarak planladılar. Eski bir bakan bizzat Kılıçdaroğlu’nun ağzından bunu duyduğunu bana söyledi.

Ancak bu projenin bir karşılığı yok. Türkiye’yi Tayyip Erdoğan, Abdullah güller tarafından yönetilemeyecek. İkisi de başbakan, cumhurbaşkanı olamayacak. Onlara sandalye hazır. O da yüce divandaki sandalye.

Onların yakın gelecekteki yerleri Silivri Cezaevini’nin F koğuşlarıdır. İnfaz memurları onları bekliyor orada.

“Arslanlı yolda yürüyoruz”

Bunları yıkacak kuvvet burada. 19 Mayıs’ta İstiklal Cadeesi’ndeydi. 29 Ekim’de Ankara’daydı. Silivri Kalesi’ni kuşattı, barikatları yıktı. Haziran’da ayağa kalktı. Ve Ankara’da Arslanlı yola, Atatürk’ün yoluna girdi.

Burada da arslanlı yolda yürüyoruz.

İzmir Türkiye’de uygarlığın, çağdaşlığın, özgürlüğün, kadın erkek eşitliğinin, efelerin yatağı. Hepiniz Mustafa Kemal’in aslanlarısınız. Şimdi arslanlı yoldan hükümet olmaya yürüyoruz.

Sandık başında önümüze konulan Atlantikçi çözümleri sandığa gömmek zorundayız.

Bugün görev milletin çözümü için, Atatürk’ün çözümü için sandığa gitmektir.

Oylar İşçi Partisi’ne, oylar Arslanlıyol’un adaylarına…

Haziran direnişi şehitleri unutulmadı…

Alanda Haziran direnişinde şehit olanların fotoğraflarını yer aldığı ve “Unutmayacağız, unutturmayacağız”, “Diktatörlere hep birlikte tweet atıyoruz”, “Atatürk’te birleştik” yazılı pankartlar yer aldı.

Kürsüden tek tek haziran direnişi şehitlerinin yanı sıra Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddisi Okkır, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis’in adları okundu ve hep bir ağızdan “burada” diye haykırıldı. Ardından “Devrim Şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

İP Büyükşehir adayı Şen Güzel İzmir programını anlattı

Mitingde kürsüye ilk olarak İP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen çıktı. Şen, sözlerine “İzmir’in efeleri, Atatürk’ün güzel İzmirlileri hoşgeldiniz” diyerek başladı. “Güzel İzmir” programını anlatan Şen, “Trafik zulmüne son vereceğiz.

Deniz ulaşımında devrim yapacağız. Kentimizi metro ağlarıyla öreceğiz

Tüm öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlayacağız. “Yurtsever İzmir’e Tugay Şen yakışır.

Suyu yüzde 25 ucuzlatacağız. Sular altında kalmayan bir İzmir için, rantsal değil yerinde kentsel dönüşüm yapacağız. Kamuya ait mallara dokundurtmayacağız. Satışlarına ve özelleştirmelerine izin vermeyeceğiz. Kültür Park’ı AVM’cilere teslim etmeyeceğiz. Tarımsal kalkınma başlatacağız. Kooperatifleşmeye öncülük edeceğiz. İzmir’i köy marketleriyle donatmanın sözünü veriyoruz. Betonun değil yeşilin hakimiyetini sağlayacağız.

Çöp sorunun çözeceğiz. Harmandalı halkını bu zulümden koruyacağız. Türkçemizi koruyacağız. Kültür ve sanatı mahallere halkımızın ayağına götüreceğiz.

İzmir’de tek bir sokak çocuğu bırakmayacağız. Bizim yönettiğimiz İzmir’de denizi görmeyen değil yüzme bilmeyen çocuk kalamayacak. Biz sadaka dağıtan değil, istihdam yaratan bir belediye yaratacağız.

Belediyelerde taşerona son vereceğiz. Esnafımızı AVM’lere yedirtmeyeceğiz.

Şen, ben Tomalara su verenlerin değil, tomalara direnenlerin adayıyım. Ben TGB’nin, haziran’da direnen kadınların CKD’nin adayıyım. Numaradan Türk bayrağı ve Atatürk rozeti takanların değil, Mustafa Kemal’in askerlerinin adayıyım” dedi.

İzmir’de kazanamayacağı belli olan AKP açılımı yürütmenin peşinde diyen Şen,

“Büyükşehir, hükümet imkanlarıyla değil alınterimizle geliyoruz. Kimse bizlere odun muamelesi, koyun muamelesi yapamaz. İzmir’de AKP devri bitmiştir. Kazanması mümkün değildir. Şimdi sıra İzmir’den başlayıp Ankara’da AKP’yi devirmededir” diye konuştu.

“Hırsız Tayyip”.

Binali Yıldırım İzmir sizi yasakladı!

Twitter’ın yasaklanmasına da değinen Şen, Binali Yıldırım da twitter’ın yasaklanmasından yanaymış. Sayın yıldırım İzmir sizi yasakladı” dedi.

Kimse AKP korkusu yaymasın. Herkes gönlündeki partiye oy vermelidir diyen Şen,

“İP yerel seçimlere AKP’nin projesi olarak giriyor” diyen CHP’li vekile de seslenerek,

“Haddiniz bilin. Ortada bir proje varsa o da cemaatle kol kola girip iktidar olmaya çalışanların projesidir. İP’den özür dileyin” ifadelerini kullandı.

Alanları doldurduk, şimdi sıra sandıkları doldurmada diyen Şen, “Yıldız parlasın İzmir kazansın” şeklinde konuştu.

Mitinge İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, İP Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni ve İP Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan emekli albay ve İP MKK üyesi Hasan Atilla Uğur, İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ve gazeteci Hikmet Çiçek de katıldı.

Haber: Şenol Çarık-Seda Anık-Şefika Bal

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek işçi partisi