AKP'li vekil partisinden istifa etti

Tayyip Erdoğan-cemaat kavgasının ardından AKP'de ilk fire geldi. AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür son günlerde yaşanan dershane tartışmasını gerekçe göstererek istifa etti. Şükür, yazılı açıklamayla duyurduğu istifasına cemaate "örgüt" denilmesini gerekçe gösterdi.

AKP'li vekil partisinden istifa etti

AKP-cemaat kavgasının ardından AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür istifa etti.

Şükür, istifasını akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Hakan Şükür, kendisini cemaatin gönüllüsü olarak tanımladı, Gülen hakkındaki açıklamaları nedeniyle DGM'de verdiği ifadeyi hatırlattı.

Dershane tartışmasına değinen Şükür, "süreçte takınılan anlamsız tavırlar pek çok vicdan ehlini rencide etti" dedi.

AKP'li Şükür, "Daha önce, gösterilen tepkilerden ötürü bazı kararlarından dönme erdemi gösteren Sayın Başbakan’ın bu konudaki bütün ısrarlı anlatımlara, sitemlere ve taleplere kulaklarını tıkamasını anlayabilmiş değilim" ifadelerini konuştu.

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın Gülen cemaatini KCK yapılanmasına benzetmesini hatırlatan Şükür, "Sayın Başbakan ve parti yönetimi tarafından bir tepki verilmemesi vicdanımı derinden yaralamıştır" dedi.

Hakan Şükür, "AKP kapanmasın diye dualar eden bu samimi insanların şimdi düşman muamelesine tabi tutulması en hafif tabirle vefasızlıktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

AKP Milletvekili Şükür, "Büyük umutlarla girdiğim AK Parti’den üzülerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum" sözleriyle partisinden istifa etti.

AKP-cemaat kavgasının ardından hakkında sızdırma suçlaması yöneltilen AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bal, istifa etmişti.

(ilgili haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr