Hrant Dink soruşturmasında 25 polisin şüpheli olduğu iddianame savcıya geri gönderildi

Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin rolünün soruşturulduğu iddianame başsavcılık tarafından savcıya iade edildi. İddianamenin eksikliklerin giderilmesi için iade edildiği belirtiliyor.

Hrant Dink soruşturmasında 25 polisin şüpheli olduğu iddianame savcıya geri gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hrant Dink iddianamesini soruşturma savcısına iade etti. Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde rolü olan kamu görevlilerinin yargılanacağı iddianame soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye iade edildi. Adliye kaynaklarının aktardığına göre 25 polisin şüpheli olduğu iddianame eksikliklerin giderilmesi için iade edildi.

İade işlemi ile birlikte iddianame ikinci kez savcılığa geri dönmüş oldu. İlk iade talebinin başsavcılıktan değil, iddianmeyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Kökçü'den geldiği belirtildi. Kökçü'nün iddianameyi İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile birleştirme talebi için geri istediği ifade edildi.

İddianamede Fethullah sicilli polis şefi Ali Fuat Yılmazer ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in de yargılanması talep edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Hrant Dink soruşturması