TGB Hollanda: Kadına şiddete hayır!

TGB Hollanda: Kadına şiddete hayır!

Türkiye Gençlik BirliğiHollanda, 'Kadına şiddete hayır' diyor.

TGB Hollanda'nın konuyla ilgili haberi şu şekilde:

Kadına yönelik şiddet her geçen gün daha yaygın bir toplumsal sorun haline gelmektedir. Bütün dünyada, her yaş ve cinsiyete karşı uygulanan bir insan hakkı ihlalidir.

Gericiliktir kadını yakan. ‘Annesinin diz kapağının üstünden’ tahrik olan gericiliktir, kadına tecavüz eden de...Bebekken kana kana, karnını doyurduğu memeye ihanet eden gericiliktir, kadını ezen, küçülten, döven, öldüren de!

Kadınımızı tenhalarda katleden AKP'nin temsilcisi olduğu ortaçağ zihniyetidir. Başta biz TGB olmak üzere, hepimiz bu ortaçağ zihniyetinden halkımızı kurtarma ve özgürleştirme mücadelesinin en önünde duracağız! Gericiliği ülkemizden temizleyip kadınımızı özgürleştireceğiz!

Büyüzden TGB Hollanda olarak bir daha Özgecanlar katledilmesin diye 21 Şubat cumartesi günü halkımızı SESSİZ EYLEMİMİZE ‘Kadına Şiddete HAYIR’ demeye çağırdık.

Eyleme başlamadan önce TGB Hollanda genel sekreteri Zühal Tosuncu açılış konuşması yaptı ve “Son on yılda ülkemizde, kadın cinayetleri çok büyük bir artış göstermektedir. Sadece bu vahşi cinayeti işliyenleri değil, toplumu bu seviyeye getirenleride bu cinayetlerden sorumlu tutuyoruz” dedi.

Ardından TGB Hollanda Genel başkan yardımcısı Fatma Bakan sözü aldı.

Kadına şiddetin altında yatan sebebin AKP iktidarının izlediği kadını değersizleştirme ve cinsel obje haline getirme politikasıdır diyen Fatma Bakan sözlerine şöyle devam etti: “Bizler, bu çağdışı düşüncelerin, şiddetin, şiddet ve ayrımcılık söylemlerinin her türlüsünün karşısındayız.

Kadını ve halkımızı AKP zihniyetinin gericiliğinden kurtarma ve özgürleştirme mücadelesinde her zaman önlerde duracağım.

Analardır bizi doğuran, büyüten. Kadın özgürse toplum özgürdür!”

Sessiz eylemden sonra Hollandaca açıklama yapan TGB Hollanda başkanı Mustafa Selçuk Hollandalı kadınların verdiği savaştan bahsetti ve “Hollanda’da Aletta Jacobs ve Wilhelmina Drucker’in başlattığı mücadeleyi Türkiye’de Bahriye Üçok, Halide Edip ve Afet İnan başlattı” dedi.

Özgecan Aslan mücadelemizde yaşayacak.

ulusalkanal.com.tr

Hollanda türkiye gençlik birliği kadına şiddete hayır