"Hükümet istifa"

Samandağ İşçi Partisi ilçe örgütü hükümetin son yolsuzlukları ve çıkar ilişkilerine karşı “hükümet istifa” diyerek Samandağ küçük parkta bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında hükümet istifaya çağırıldı. Hükümet istifa, şehitlerin hesabı sorulacak, Türkiye-Suriye kardeştir Amerika kalleştir. Sloganları atıldı.

"Hükümet istifa"

Basın açıklamasını basın sözcüsü Gazi Karaali yaptı.

Kanalizasyon patladı. AKP’nin haramilerinin pislikleri ortalığa saçıldı. Meğerse 12 yıldır iktidarda bir suç şebekesi oturmaktaymış. Rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk tehdit, şantaj AKP’nin 12 yıllık özetidir.

Ülke işsizlik, yoksulluk, tavan yapmışken, işçi, köylü, esnaf kan ağlarken iktidardaki hırsız şebekesi küplerini doldurmaktalarmış.

Peki iktidar bunları yaparken, şimdi kanlı bıçaklı olduğu Fetullahçı çete ne yapıyordu? O da yargıyı, emniyeti ele geçirip, Türkiye’nin aydınlarını Silivri hapishanelerine atıyorlardı. Bunlar aslında ikiz kardeştirler. Fetullah da Tayyip’de ABD’nin suç ortağıdır. Abdullah Cömertleri, Ali İsmailleri ve Ahmet Atakanları katletmişlerdir. Kardeşimiz Suriye’yi harap etmişler ve emperyalizmin uğruna iki halkı savaşa sürmek istemişlerdir. Bunların suçları ortaktır. Tayyip Erdoğan’a saldırması iki çeteyi aklamaz.

Son olaylar gösterdi ki, Türkiye’de hükümet sorunu vardır. Şimdi, milli, halkçı bağımsızlıkçı bir hükümet için mücadele etmenin tam zamanıdır. Haziran direnişlerinde alanlara inen milyonlar, 29 Ekim’lerde, 10 Kasım’larda ayağa kalkan ve “Arslanlı yolu” dolduran halk iktidarına yürümektir. Ey Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye ile savaş tertipleyen ABD’nin büyükelçisinin ayağına gidip iktidar hesapları yapmayı bırak! Millet aslanlı yolda sen ise Washington yolunda yürümene devam et.

İşçi partisi olarak AKP-Fetullah diktatörlüğünü yıkana kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Samandağ-Antakya mücadelemizle hükümeti salladık, şimdi yerel seçimlerde zaferle çıkacağız. Partimiz yerel seçimlere hazırdır. Bunun mücadelesini de başarıya ulaştıracaktır.”

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

işçi partisi hükümet istifa samandağ