AKP'de aday listeleri tamamlandı

AKP'de milletvekili aday listeleri tamamlandı. Son dakika değişikliği olmazsa, partideki önemli isimler ve bakanlar listelerde üst sıralarda yer alacak. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Cevdet Yılmaz liste başı olacak. 3 dönemlik 20 isme de listede yer verilecek.

AKP'de aday listeleri tamamlandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin milletvekili aday listelerini tamamladı. Milletvekili aday listeleri de MKYK ağırlığında şekillendi.

Son dakika değişikliği olmazsa listede Mehmet Ali Şahin, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Abdulhamit Gül, Abdurrahim Boynukalın Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşcu, Berat Albayrak, Galip Ensarioğlu, Mustafa Şentop, Ravza Kavakçı Kan ve Süleyman Soylu gibi isimler yer alacak.

Partideki önemli isimler üst sıralara yerleştirilecek. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan Ankara 2. Bölge, Numan Kurtulmuş İstanbul, Cevdet Yılmaz da Bingöl veya İstanbul’dan liste başı olacak.

3 dönemlik 20 isme de listede yer verilecek. Olağan kongrede adaylık için delegelerden imza toplayan Binali Yıldırım İzmir’den, Cemil Çiçek ve Bülent Gedikli Ankara’dan, Burhan Kuzu İstanbul’dan, Faruk Çelik Şanlıurfa’dan aday gösterilecek.

AKP, Mehdir Eker, Orhan Miroğlu ve Galip Ensarioğlu gibi isimleri de İstanbul ve İzmir'den aday gösterecek.

Liste, akşam saatlerinde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından YSK verilecek.

ulusalkanal.com.tr