Anneler direniyor!

PKK tarafından çocukları kaçırılan annelerin açlık grevi ikinci gününü geride bıraktı. Açlık grevine giren 1 baba ve 3 anne fenalık geçirdi. Ancak eylemden vazgeçmedi, fenalaşan aileler tedavinin ardından bir kez daha alandaydı. Aileleri direniş çadırında İşçi Partisi heyeti ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan, "Analar hepimizin anası, davaları davamızdır" dedi.

19 Mayıs'tan bu yanada PKK tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da eylem yapan annelerin açlık grevi 2'nci gününü geride bıraktı.

Evlatlarını geri isteyen aileler, Dağkapı Meydanı'na direniş çadırı kurdu. Gündüzleri yapılan eylem geceye de taşındı. Aileler geceyi, Dağkapı Meydanı'nda kurdukları direniş çadırında geçirdi.

Grevin 2'nci gününde 1 baba ve 3 anne fenalaştı. Fenalaşan aileler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak kimse yılmadı. Hastaneye kaldırılanlar tedavilerinin ardından soluğu tekrar direniş çadırında aldı.

Eylem yapan ailelerin yanında da İşçi Partisi vardı. İşçi Partisi heyeti, ailelerin kurduğu direniş çadırını ziyaret etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kardeşlik Bürosu Başkanı Ali Mercan açlık grevindeki annelerle görüştü.

Ailelerin sözcüsü Erhan Eren, desteğe teşekkür etti.

Eren, "Eyleme destek" çağrılarının çok anlamlı olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr