Başbakan Yıldırım: Referandumdan önce OHAL kalkar

Başbakan Binali Yıldırım, Olağanüstü Hal'in başkanlık referandumundan önce kaldırılacağını açıkladı. Yıldırım, "kimseye, OHAL altında seçime gidildi gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz" dedi

Başbakan Yıldırım: Referandumdan önce OHAL kalkar

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL'in başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Başbakan Yıldırım ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını köşesinde yayınladı.

OHAL hakkında "2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok" diyen Yıldırım referandum olması halinde OHAL'in kaldırılabileceğini belirtti.

OHAL AÇIKLAMASI

Tabii hemen 2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL'in kaldırılması düşüncesidir. Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, "OHAL altında seçime gidildi. OHAL şartlarında referandum yapıldı" gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum.

Yıldırım, kamu alımlarında Türk Lirasi kullanımıyla ilgili de konuştu. Yayın ihalesini alan Digitürk'ten ödemenin Türk Lirası olarak tahsil edileceğini ve TMSF'nin alacaklarını Türk Lirası olarak tahsil edeceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım