TSK'da 2 bin fethullahçı!

MİT'in, Genelkurmay Başkanlığı'na 2 bin kişilik bir Fethullahçı listesi ilettiği ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi'nin manşetten duyurduğu liste, general ve amirallerden astsubaylara kadar her rütbedeki Fethullahçılar'ı kapsıyor. Listenin ardından, Ağustos Yüksek Askeri Şûra toplantısında önemli tasfiye kararlarının alınması bekleniyor.

TSK'da 2 bin fethullahçı!

MİT'in Genelkurmay'a 2 bin kişilik bir Fethullahçı askerler listesi ilettiği ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin manşetten duyurduğu liste, astsubaylardan general ve amirallere kadar uzanan Fethullahçılar'ı kapsıyor. Listenin çoğunluğunu astsubayların oluşturduğu öğrenildi.

2 bin kişilik Gülen örgütü listesinin, Türk Ordusu'nda Fethullahçılar'ın tasfiyesinin önünü açması bekleniyor.

Gülen örgütünün 2012 ve 2013 Yüksek Askeri Şûra kararlarına bile etki ettiği belirtiliyor. 2013'te ataması yapılan 14 amiral ve generalin, Fethullahçılarla bağlantılı olduğu iddialar arasında yer alıyor.

Fethullahçılar'ın ordu birimlerinde en etkili oldukları bölümlerin okul komutanlıkları, personel ve istihbarat daireleri olduğu ifade ediliyor.

Özellikle harp okulları, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarına alınan 300’e yakın öğretmen, öğretim elemanı ve yardımcı personelin Gülen örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edildi.

Genelkurmay Başkanı'na sunulan 2 bin kişilik liste, bir tasfiyenin habercisi olacak mı? Bu soru tartışma konusu. Ağustos Yüksek Askeri Şûra toplantısında, komuta kademesinin tertipçilere yönelik tavrı belli olacak.

ulusalkanal.com.tr