Antalya Havalimanı'nda böyle bağırdı: Üzerimde bomba var, Allahu ekber

ANTALYA Havalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerinin ortak kulandığı 'Giden Yolcu' kısmında X-Ray cihazından geçen Suriyeli bir genç "Üzerimde bomba var, Allahuekber" diye bağırınca, panik yaşandı. Antalya Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

Antalya Havalimanı'nda böyle bağırdı: Üzerimde bomba var, Allahu ekber

ANTALYAHavalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerinin ortak kulandığı 'Giden Yolcu' kısmında X-Ray cihazından geçen Suriyeli bir genç "Üzerimde bomba var, Allahuekber" diye bağırınca, panik yaşandı.

Polis ve özel güvenlikçiler 25-30 yaşlarındaki Suriyeliyi kısa sürede etkisiz hale getirip gözaltına aldı.

GÖRGÜ TANIĞI: EL BAGAJIYLA X-RAY DAN GEÇMEK İSTEDİ

Olayla ilgili bir görgü tanığı "Şahıs el bagajıyla x-ray cihazından geçmek istedi." dedi. Güvenlik görevlileri izin vermeyince şüpheli, "Gidin teröristlerle uğraşın benimle ne uğraşıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine polis ve güvenlik görevlileri şahsa müdahale etti.

Şüpheli yere yatırılıp gözaltına aldı.

Çantası elinden alınarak polis tarafından havalimanı dışına çıkarılan şüpheli havalimanı polis merkezine götürüldü.

ANTALYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Havalimanında meydana gelen olayla ilgili Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Dün 22.30 sıralarında uçağını kaçıran ve havalimanı personeli ile tartışma yaşayan 1978 Antalya doğumlu, Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı V.Ç. bu sabah 09.30’da elinde bir çantayla havalimanına gelerek, xray cihazından kontrolsüz geçmek istemiştir. Şahıs, güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine slogan atmaya başlamış ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay adli bir vaka olup, soruşturması devam eden uyuşturucu bağımlısı şahıs, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

antalya havalimanı