41 polis kayıplara karıştı

Ankara Cumhuriyet Savcılığının yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkardığı 41 zanlının kaçtığı ortaya çıktı

41 polis kayıplara karıştı

Yasa dışı dinlemelerle ilgili yürütülen soruşturma da 41 telekulakçı polisin kayıplara karıştığı anlaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 432 ünlü ismin dinlenmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın ilk dalgasında 45 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Ancak yapılan operasyonlarda 23 şüpheli yakalanabildi. Aralarında; Recep Güven, Coşgun Çakar, Yunus Yazar, Bülent Demirel ve Lokman Kırcılı gibi isimlerin bulunduğu 22 istihbaratçı polisin kaçtığı anlaşıldı.

İlk dalga operasyonda savcının itirazı ile 18 şüpheli hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı. Bu zanlılardan 6'sı yakalanamadı. Böylece firardaki zanlı sayısı 28'e yükseldi.

Savcılık soruşturmanın 2'nci dalgasında ise tam 46 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Aralarında Muharrem Durmaz, Hami Güney ve Zeki Güven gibi polis müdürlerinin de bulunduğu 13 zanlının daha kayıplara karıştığı belirlendi. İlk iki dalgada kaçak telekulakçı sayısı 41 oldu. Zanlılar hakkında görüldükleri yerde tutuklama kararı çıkarıldı.

ulusalkanal.com.tr