CHP'li Tezcan'dan Başbakan Yıldırım'a sert yanıt: Asıl bölücülük anayasa girişimidir

Başbakan Binali Yıldırım'ın "HDP ayağını kaldırıyor, CHP ayağını basıyor. Ey CHP, ey Atatürk'ün partisi, ey milli şefin partisi ne hale düştün? Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk'ün partisine. Bu değişikliğin sebebi CHP'dir" sözlerine CHP'den cevap geldi. Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bu sözler CHP'ye yakışmayan bir elbisedir" dedi.

CHP'li Tezcan'dan Başbakan Yıldırım'a sert yanıt: Asıl bölücülük anayasa girişimidir

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen GENÇDES 2017 Projesi Lansmanı'nda Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında CHP'nin referandumdaki kararına değinen Yıldırım, "Anayasa değişikliğini çok abartıyorlar. HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor. Meclis'te de bunu yaptılar. Belli ki sokakta da kol kola 'hayırcılar korosu'na katılacak. Ey CHP, ey Atatürk'ün partisi ne hallere düştün? Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk'ün partisine?" ifadelerini kullanmıştı.

“VATAN PARTİSİ DE SAADET PARTİSİ DE ‘HAYIR’ DİYOR”

Başbakan Yıldırım'ın bu sözlerine CHP'den cevap geldi. Ulusal Kanal Ana Haber canlı yayınına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "referandumda 'hayır' demek bir siyasi parti ile yan yana olmak demek değildir. Vatan Partisi de Saadet Partisi de 'hayır' diyor. Bunu nasıl bölücülüğe oturtacaklar. Asıl bölücülük Anayasa girişimidir" dedi.

“CHP’YE YAKIŞMAYAN BİR ELBİSEDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, AKP'nin iftira kampayasına dikkat çekti. Tezcan, Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarına "Bu sözler CHP'ye yakışmayan bir elbisedir o söylediği" şeklinde cevap verdi.

“YARGIYI BAŞKA CEMAATLERE TESLİM EDECEKLER”

"AKP'nin Türkiye'yi bölmesi bilinen bir örnek" olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Habur'da çadır mahkemelerini kim kurdu? Oslo pazarlığını terör örgütüyle kim yaptı? İmralı’da masaya kim oturdu? 'Dolmabahçe Mutabakatı'nda fotoğraf veren AKP değil mi" diye sordu.

Tezcan, "Daha önce FETÖ'ye verdikleri yargıyı başka cemaatlere teslim edecekler" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

chp hdp Başbakan Yıldırım