Ergenekon yalanına devam

Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı Bugün TV'te önem açıklamalar yaptı. F tipi örgüte yönelik operasyonu, "basın özgürlüğü" kampanyasıyla göğüslemeye çalışan Dumanlı, “Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Nedim Şener terörist miydi?” sorusuna Ergenekon kumpasını savunarak yanıt verdi. Dumanlı, “Ergenekon diye bir şey yokmuş gibi düşünemeyiz” dedi.

F tipine yönelik 14 Aralık soruşturmasında göz altına alınan Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. İlk işi televizyona çıkıp kumpasları savunmak oldu.

Bugün TV'de konuşan Ekrem Dumanlı, Ergenekon ve Oda TV gibi kumpaslarla esir edilen gazetecileri ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldı. Program sunucusu, Dumanlı'ya izleyicilerden gelen Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Nedim Şener terörist miydi?” eleştirisini yöneltti. Dumanlı verdiği yanıtla Ergenekon savcılarını aratmadı.

Bu sözler Dumanlı ve Zaman gazetesinin Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy soruşturmalarında üstlendiği özel görevi hatırlattı. Dumanlı o dönemde gözaltına alınan gazetecileri benzer sözleri kullanarak darbecilikle suçlamıştı.

"İnsanların ev ve işyerlerinde aramalar keyfî yapılıyormuş gibi davranmanın âlemi yok. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz şu aşamada açıklanamayacak bilgilerin ellerinde olduğunu söyledi. cunta ve darbe çalışması sadece askerin cesaret ettiği bir organizasyon değil. En büyük desteği medyadan aldıklarında şüphe yok"

Dumanlı ve Zaman gazetesi, kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar'ın intiharından sonra bile iftiralar haberleştirildi. Aydınlık yazarı Hikmet Çiçek, Ulusal Kanal'da Cemaat medyasının bu rölünü örneklerle anlattı.

ulusalkanal.com.tr