'Türkiye'nin en büyük kazanımı kamusal sağlık'

Ulusal Kanal’da Oğuz Polatbilek’in sunduğu Fikir Meydanı programına konuk olan Prof Dr. Faruk Aydın ve Prof. Dr. Pınar Okyay Türkiye’de COVİD-19 salgınına karşı alınan önlemleri konuştu.

'Türkiye'nin en büyük kazanımı kamusal sağlık'

Virüsle mücadelenin başlıca önemli noktasının dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Faruk Aydın, “Topyekün bir mücadeleye ihtiyacımız var. Vakıf özel kamu ayırmamalıyız. Yerel komitelerde de insanların büyük bir gayretle çalıştığını görüyorum. Hala görev bekleyen merkezler var. Türkiye bu işin altından kolayca çıkar. Burada bir pandemi var bütün meslek dallarına düşen görev var. Herkesin bu dönemde katkısı çok önemli ne kadar çok dayanışma içinde çalışırsak o kadar çok çabuk kurtulacağız. İnsanlarımızın da bu mücadeleye katkı vermesi gerekiyor sadece devletin veya sağlık çalışanlarının gayreti dışımda bu iş başlatılamaz vatandaş da bu çözümün büyük bir parçasıdır” dedi.

Türkiye’nin en büyük kazanımının kamusal sağlık sistemi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Pınar Okyay, “Aslında bu konuda en büyük kazanımımız ulusal sağlık sisteminden uzaklaşmamamız olması. Eğer uzaklaşmış olsaydık bugün ABD ve Avrupa’dan bir farkımız olmazdı. Şimdiki süreçte önemli olan toplumun önlemini desteklemektir. Bir an önce sektörler arası iş birliğinin özellikle kurulması gerekiyor. Yereller başta olmak üzere verileri şeffaflıkla paylaşmamız gerekiyor. Aynı zamanda bu dönemde büyük bir dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Toplumun birlikte durması, aynı karede durması çok değerli” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

ulusal kanal oğuz polatbilek Fikir Meydanı Faruk Aydın Pınar Okyay koronaviüs