"Silah arkadaşlarımızın ihanetini hazmedemiyoruz"

Balyoz davası bilirkişi raporuyla çöktü, F tipi örgüt operasyonlarla sarsıldı. Tam da bu sırada Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman darbe iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. Yalman'a, yanıtı Emekli Orgeneral Çetin Doğan verdi. Yalman'ın açıklamalarında birçok sorunun yanıtsız kaldığını belirten Doğan, "Beklediğimiz dürüst olmalarıdır. Silah arkadaşlarımızın ihanet etmesini hazmedemiyoruz" dedi.

"Balyoz kumpası çöktü" derken, 2002-2004 yıllarının Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, darbe iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Yalman, aynı Balyoz davasındaki gibi, 1. Ordu'da yapılan harp oyununda kuralların dışına çıkıldığını öne sürdü.

Ulusal Kanal, Yalman'ın sözlerini, iddiaların odağındaki Emekli Orgeneral Çetin Doğan'a sordu. Doğan'ın yanıtı sert oldu.

Aytaç Yalman, 1. Ordu'daki seminerde kural dışı olarak EMASYA'nın oynandığını, bu nedenle ceza alındığını iddia etti. Doğan bu iddiaya yanıt verdi.

Çetin Doğan, Yalman'ın "bize geldi" dediği seminer kasetlerini kime verdiğini açıklamasını istedi.

Yalman'ın iddiasına göre, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer kendisini çağırdı ve darbe iddialarını sordu. Doğan o dönemde emekli olduğunu hatırlattı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Yalman'ın "kendisini uyardım" iddiasının da gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, bu süreçte hep yalnız kaldığını söyledi. Çetin Doğan oldukça manidar bir yanıt verdi.

Doğan, "Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman gerçekleri anlatmış olsaydı da hapse girecektik" dedi. Beklentilerinin ise farklı olduğunu belirtti.

HABER: NACİ ERİŞ KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr