"ABD'yle olmaz!"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açılım sürecinde 3'üncü göz taleplerine ilişkin konuştu. Erdoğan, “Bu işi Amerika'yla çözemeyiz. Artık Kürt'üyle, Türk'üyle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.” dedi. Oslo'da 3'üncü Göz olarak İngilizlerin rol aldığını belirten Erdoğan sürecin başarısız olduğunu ifade etti.

"ABD'yle olmaz!"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt sorununun Amerika'yla çözülemeyeceğini ifade etti.

Ekvador Ginesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılıma ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Amerika'nın 3. göz olarak açılıma dahil olmasıyla ilgili tavrını ortaya koydu.

"Burada bu işi bu vatanın kendi evlatları kendi arasında çözmeli. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i biz bu sorunu kendi aramızda çözeriz. Amerika'yla çözemeyiz. Yıllarca Kandil'e bir İngiliz gitmiştir. O da bir üçüncü göz gibi oynuyordu. Hiçbir şey yapmadığı gibi tam aksine bu süreci ağırlaştırmıştır. Artık Kürt'üyle, Türk'üyle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz"

Açılım sürecinde hükümetin muhatap aldığı tarafların yaklaşımını eleştiren Erdoğan PKK için “Silahsızlanma çağrısı” yaptı.

"Benim dönemimden itibaren iktidar hep el uzattı ama maalesef aynı şekilde tokalaşacak eli göremedik. Sıkılı yumruk gördük. Bütün seçimlerde özellikle Güneydoğu'da sıkıntılar yaşadık. Temenni ederiz ki bu artık ortadan kalkar. Silahsızlanma olayı gerçekleşir"

Erdoğan, Fethullah Gülen'le ilgili Türkiye'ye iade konusunun devam eden soruşturmaya bağlı olduğunu belirtti. PYD'yi kullanıyor dediği üst aklın aynı zamanda F tipini de kullandığını vurguladı.

Erdoğan gazetecilere 2015 sonrasında Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğinin sinyallerini de verdi. “Anayasa'da zaten var. Kullanmamak olmaz” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr