TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 224 IŞİD hedefi imha edildi, 23 terörist etkisiz hale getirildi

El Bab'da yoğulaşan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suflaniyah yerleşim biriminde de kontrol tamamen sağlandı. Ateş destek vasıtaları 205, Türk savaş uçakları da 19 hedefi vurdu. Operasyonlarda 23 IŞİD'li öldürüldü.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 224 IŞİD hedefi imha edildi, 23 terörist etkisiz hale getirildi

24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtının 150'nci gününde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlar devam ediyor.

Karadan ve havadan yoğun ateş desteği ile yürütülen ileri harekâtta Suflaniyah yerleşim biriminde kontrol tamamen sağlandı.

Terör örgütü için kritik öneme sahip El Bab'ın terörden temizlenmesi kapsamında tespit edilen 205 IŞİD hedefi ateş altına alındı. IŞİD'lilerin kullandığı barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçların bir kısmı imha edildi, bir kısmı da kullanılamaz hale getirildi.

IŞİD'in El Bab'a silah ve militan gönderdiği merkezlerde havadan vuruldu. Türk savaş uçakları Bzagah, Kabbasin'in güneyi, Suflaniyah ve El Bab'da tespit edilen 19 ayrı hedefi yerle bir etti. Vurulan hedeflerden 13'ünün barınma yeri olarak kullanılan bina olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre 23 terörist öldürüldü.

ABD öncülüğünde kurulan 68 ülkenin destek verdiği koalisyon da uzun bir aradan sonra zayıf da olsa harekete geçti. Koalisyona ait hava unsurları Tadif ve Bzagah'ta 4 hedefini vurdu. IŞİD'e verdirilen zaiyat ise henüz tespit edilemedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın başlangıcından bugüne kadar 1667’si ölü, 266’sı yaralı ve 7’si sağ olarak yakalanan toplam 1940 IŞİD'li terörist; 300’ü ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 315 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk ışid suriye Fırat Kalkanı