İhbar var önlem yok!

Reyhanlı saldırısının ardından Niğde'de 3 kişinin şehit olduğu İŞİD saldırısında da Jandarmanın eylem istihbaratına karşın önlem alınmadığı ortaya çıktı. 23 Şubat tarihli Jandarma İstihbarat Raporu'nda "İşid'in Türkiye'de eylem hazırlığı yaptığı" duyurulmuş.

İhbar var önlem yok!

Niğde Ulukışla'da yaşanan saldırının arka planında yeni bir Reyhanlı skandalı ortaya çıktı. Jandarma; İŞİD saldırısı için 1 ay önce ihbarda bulundu, ancak yetkililer tedbir almadı.

1 asker, 1 polis ve 1 yurttaşın şehit olduğu saldırı öncesi Jandarma'nın "İşid, Türkiye'de eylem hazırlığı yapıyor" istihbaratı geçtiği öğrenildi. 23 Şubat tarihli Jandarma istihbarat raporunda " İşid mensuplarının Türkiye'ye yönelik bir hazırlığında olduğu bunun için Türkiye'ye militan gönderebileceği" belirtildi.

Bir başka skandal da yakalanan saldırganların sorgusunda yaşandı. Jandarma görevlileri sorguya alınmadı. 2'si ağır yaralı 3 İşid militanının sorgusunu MİT ve Emniyet yetkilileri yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırıyı gerçekleştiren İşid militanlarının Batı uyruklu olduğunu açıkladı. Saldırganlardan E. S. ile sonradan yakalanan E. A'nın Arnavutluk uyruklu Ç. R.'nin ise Kosova uyruklu olduğu öğrenildi.

Saldırganların Almanya ve İsveç vatandaşı olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr