Ankara, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesini isterken Berlin kanıtları yetersiz buldu

Darbe girişiminden öncesi firar eden eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın iadesini isteyen Türkiye, darbe girişimi sonrası Almanya ile görüşmeleri yoğunlaştırdı. Türkiye'nin iade talebine soğuk yaklaşan Almanya, ülkedeki Fethullahçı Terör Örgütü'nün kurumlarını polis koruması altına aldı.

Ankara, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesini isterken Berlin kanıtları yetersiz buldu

Ankara, Fethullahçı Terör Örgütü'nün faaliyetleriyle Berlin hükümetine anlattı.

Türkiye, Fethullahçı Terör Örgütünün Almanya’daki eğitim, medya ve ticari faaliyetlerinden duyduğu kaygı dile getirdi. Almanya'dan Terör örgüt üyesi olan firari eski savcı Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın iadesini talep etti. Türkiye ayrıca Alman iç istihbarat örgütü Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından örgüt üyeleri ve faaliyetlerinin takip edilmesini istedi.

Ancak Almanya Türkiye'nin dosyasını yetersiz buldu. Berlin hükümeti yetkililerinin "Gülen hareketi" hakkında terör örgütü suçlamalarını destekleyecek yeterli somut hukuki kanıt bulunmadığını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sebastian Fischer ise FETÖ ile ilgili sorulara, hukuk devleti ilkeleri ve özgürlükçü düzene saygılı hareket edenlerin faaliyetlerine devam edebileceği yanıtını verdi.

Almanya'da FETÖ'ye yönelik tehditlerin artması sonucu Alman polisi Gülen'e ait medya organları ve ticari kuruluşların da olduğu yerleri koruma altına aldı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye'de siyasi takibata uğrayan muhaliflerin Avrupa'ya kabul edilmesini öngören bir program hazırlanmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr