Çavuşoğlu: Rus heyet Türkiye'ye gelecek

İdlib'teki gerginlikle ilgili Türkiye ve Rusya'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini duyurdu. "Beklentimiz rejimin durdurulması" dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye ordusunun kendi topraklarında teröristlere karşı verdiği mücadele hatırlatıldı. "Türkiye ve İran'la koordinasyon sürecek" denildi.

Çavuşoğlu: Rus heyet Türkiye'ye gelecek

İdlib'te gerginlik sürüyor. Türkiye ve Rusya son durumla ilgili bilgi paylaşımını sürdürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakü'de konuştu. Astana ve Soçi süreçlerini hatırlattı.

Bakan, Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak ziyeretle ilgili bilgi verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlğı ise yazılı bir açıklama ile bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. İdlib'teki teröristlerin etkinliklerini artırdığı ifade edildi. Açıklamada, bu grupların; "ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediği" bildirildi.

Suriye ordusunun kendi egemen topraklarında BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplara karşı savaştığı unutulmamalı ve bu konuda farklı görüşler olmamalıdır.

Açıklamada Astana formatındaki mutabakatlara olan bağlılık teyit edildi.

Sahada kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanması ve bizzat Suriyeliler tarafından yürütülen siyasi sürecin ilerlemesi için Türk ve İranlı partnerlerle kapsamlı koordinasyona devam edeceğiz"

Rus Dışişleri Bakanlığı, Amerika'nın Türkiye'ye yönelik verdiği "dayanışma" mesajlarını ise iki yüzlülük olarak yorumladı.

ulusal.com.tr