CHP'den HDP ile ittifak panelleri

CHP 2019 seçimleri için HDP ile ittifak flörtüne başladı. Tabanı ittifaka ikna etmek için 81 ilde düzenlenecek panellerin ilki Mersin'de yapıldı. HDP'nin milletvekili adayı Ahmet Özer'in yönettiği panelde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya, "Türkiye'nin en önemli sorunu Kürt sorunu" dedi. HDP'li Ahmet Özer de iki partinin yan yana gelmekten kaçınmaması gerektiğini söyledi

CHP ve HDP'li isimler Mersin'deki panelde bir araya geldi. CHP, HDP'ye Kürt sorunu üzerinden göz kırptı. Mesajı alan HDP de "iki parti yan yana gelmekten çekinmemeli" çıkışı yaptı.

2019 ittifakına tabanı ikna etmek için Türkiye'nin 81 ilinde CHP ve HDP'li isimlerin katılacağı paneller tertip edildi. İlk panel de Mersin'de yapıldı.

CHP Mersin İl yönetimi tarafından düzenlenen panelde 7 konuşmacı yer aldı. Panelistlerin arkasına da HDP'nin diilendirdiği "eşit yurttaşlık" sözüne atıfla "eşit koşullarda bir arada yaşamak için" yazılı pankart asıldı. HDP'den milletvekili adayı olan Ahmet Özer'in yönettiği panele katılan CHP'li isim de Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya idi.

4 saat süren panelde söz alan CHP'li Kaya, Türkiye'nin en önemli sorunun Kürt sorunu olduğunu söyledi. 81 İlde düzenlenecek panellerde elde edilecek raporun genel merkeze sunulacağını ve bu raporun sonucunun da Diyarbakır'da CHP Lideri tarafından okunacağını belirtti.

Panelde söz alan CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek ise "Bu yerel seçimlerde bizim HDP'ye ihtiyacımız var, HDP'nin de bize ihtiyacı var. Yalnız eşit koşullarda CHP nin de belirleyeceği yeni bir program ile bir araya gelmek şarttır." ifadelerini kullandı.

Paneli yöneten HDP'li Ahmet Özer ise CHP ve HDP'nin yan yana gelmekten kaçınmaması gerektiğini söyledi.

Öte yandan CHP-HDP ittifakının oluşturulmaya çalışıldığı bu günlerde eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevi ziyaretlerine ilişkin dikkat çeken bir istastistik ortaya çıktı.

Terör örgütü üyeliği ve terör propagandası yapmak suçundan Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ı bugüne kadar 17 CHP milletvekili ziyaret etti. HDP'den ise Demirtaş'ı sadece 7 milletvekili ziyaret etti.

En son CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın ziyaret ettiği Demirtaş'a bugüne kadar Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu 3 kez, Erdal Aksünger ve Eren Erdem 2 kez, İlhan Cihaner, Öztürk Yılmaz, Fikri Sağlar, Niyazi Nefi Kara, Veli Ağbaba, Mehmet Tüm, Orhan Sarıbal, Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan, Nurettin Demir, Utku Çakırözer, Tuncay Özkan ve Ali Şeker ise birer kez ziyarette bulundu.

ulusal.com.tr

chp hdp ittifak