ABD'li Szubin: IŞİD petrolünde kilit konu Türkiye sınırının kapatılması

"IŞİD'le petrol ticareti" iddiasıyla ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Adam Szubin, IŞİD'in finansman kanallarının kurutulması için Türkiye'nin Suriye sınırını kapatması gerektiğini söyledi. Bunun "kilit konu" olduğunu söyleyen Szubin, "Türklerin bu konuda daha fazla şey yapmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

ABD'li Szubin: IŞİD petrolünde kilit konu Türkiye sınırının kapatılması

Rusya ile uçak krizinin ardından gündeme getirilen "IŞİD'le petrol ticareti iddiası" ile ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi.

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat Müsteşar Vekili Adam Szubin, Türkiye sınırının kapatılmasının "kilit konu" oluğunu belirtti.

Suriye hükümetinin IŞİD petrolünün ana müşterisi olduğunu savunan Szubin, örgütün petrol satışından bugüne kadar 500 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Petrolün bir kısmının Türkiye'ye geldiğini iddia eden Müsteşar Vekili, "IŞİD'in finansman kanallarının kurutulması için Türkiye'nin Suriye sınırını kapatması gerektiğini" ifade etti.

Szubin "Şu an kilit konunun Türkiye sınırının kapatılması olduğuna şüphe yok. Türklerin bu konuda daha fazla şey yapmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr