Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: Çözüm antiemperyalist dayanışma
İran ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüleri sağlamlaşıyor. Kardeş şehir projeleri ve kültürel işbirliği anlaşmaları kapsamında geniş bir heyetle İran`a giden İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran’lı yerel yöneticilerle bir araya geldi. Tahran 22. Bölge belediyesinin resmi daveti üzerine İran’a gelen heyet altı günlük ziyaret kapsamında bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Neşe ASLAN / Tahran
Geçtiğimiz yıl İstanbul’da, Tahran 22. Bölge belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalayan Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, gerçekleştirdikleri ziyaret ile bölge ülkeleri halklarını birbirine daha da yakınlaştırarak emperyalizmin bölgedeki oyunlarını da bozmanın mücadelesini verdiklerini dile getirdi.
EMPERYALİZMİN BÖLGE PLANLARINI BOZALIM
İran ziyaretlerini Aydınlık’a değerlendiren Kılıç, “Karşılıklı olarak daha çok yakınlaşmamız gerekiyor, ilişkilerimizi sadece İran’la sınırlı tutmayacağız yarın Irak’a da, Suriye’ye de, Azerbaycan’a da açılacağız. Böylelikle birliği ve bölgede barışı yeniden dizayn etme konusunda yerel yönetimlere düşen misyonu tamamlamak istiyoruz. Eğer bu bölgede antiemperyalist bir başkaldırı söz konusu olursa, anti emperyalist bir dayanışma olursa, inanın birileri bölgemizle ilgili senaryolarının bu kadar rahat harekete geçiremeyecek” dedi.
BARIŞ VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNÜ YIKAMAZLAR
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’ye ilk dostluk elini uzatan ülkenin İran olduğunu vurgulayan Maltepe belediye başkanı, gerçek kardeşlik köprülerinin gerek yönetimlerin çabaları sayesinde sağlamlaştırılacağını söyledi.
Kılıç, “Bu coğrafyada eğer barış dizayn edilecekse, Anti emperyalist bir duruş söz konusu olacaksa, bölgenin mazlum halkların birbirine daha yakın olmasının gerekliliğine inanıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilk dostluk elini uzatan İran’dı bu şunu ortaya koyuyor; demek ki, sizde ufak bir kıvılcım olduğunda komşunuz bunu hemen hissediyor. O halde barışı önce komşularımızla inşaa etmemiz gerekiyor ve barışın inşasıda sadece ülkeyi yöneten Hükümet başkanlarına, Cumhurbaşkanlarına ya da bakanlar kuruluna düşmüyor, halklarında birbirine yakınlaşmasında yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Halkların kurdukları barış ve kardeşlik köprüleri kolay kolay yıkılmaz. Diplomasi zaman zaman zikzaklar çizebilir eğer halklar yan yana ise halklar birbirlerini anlıyorlar ise o zaman birlik ve barış sağlanmış olur” ifadelerini kullandı.