“Kanser kaderimiz olmayacak”

LÖSEV, “Kanser Kaderimiz Olmayacak” sloganıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje ile 2015 yılında 15 il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığı yükseltmek amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri yapıyor. Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunmanın yolları hakkında yurttaşlar bilgilendiriliyor. Bu toplantılardan biri de bugün Başkent’te yapıldı.

“Kanser kaderimiz olmayacak” dedi LÖSEV ve 15 ilde kanser hastalığında toplumsal farkındalığı yükseltmek amacıyla bir dizi etkinlik ve seminer düzenledi.

Proje ile kanser ve kanserden korunmanın yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler verilecek ve geri bildirimler alınacak. 12 ay sürecek olan toplantılardan biri de bugün Ankara’da yapıldı.

Toplantıda, Kanserden korunma yolları ile ilgili Hemşire Emel Günçay, kapsamlı bir sunum yaptı.

Risk faktörlerinden etkili olanlar sigara, tütün, alkol, kötü beslenme, hareketsiz yaşam, güvenli olmayan kırtasiye ve giyecekler olarak sıralanıyor.

LÖSEV’in bu projesi sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken öneri paketleri hazırlanacak. Hazırlanan öneri paketleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı’na sunulacak.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr

kampanya lösev