Kılıçdaroğlu: Her şeye hazırlıklıyım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanacağı iddialarına ilişkin konuştu, "Her şeye hazırlıklıyım" dedi. Kendisinin tutuklanmasının CHP'yi zayıflatmayacağını, aksine güçlendireceğini savunan Kılıçdaroğlu, OHAL ilanıyla hükümetin sivil darbe yaparak kendi hukukunu oluşturduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından "Kılıçdaroğlu tutuklanabilir" tartışması gündemde. Konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, tartışmaları gayri ciddi görmenin doğru olmayacağını ifade etti.

Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını iddia etti, tutuklanmak dahil her şeye hazırlıklı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sizin hapse girmeniz CHP’nin muhalefet etme gücünü zayıflatacak mıdır?" sorusuna, "Tam tersine daha güçlü hale getirecektir. Herkes konuşurken son derece dikkatli olmak zorundadır" yanıtını verdi.

20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'i “sivil darbe” olarak tanımlayan CHP lideri, AKP'nin KHK ile darbe hukuku oluşturduğunu savundu, Erdoğan'ın diktatör olduğu görüşünü yineledi.

İktidarın sivil darbe yoluyla kendi polisini de oluşturduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Atarım içeriye" gibi söylemlere pabuç bırakmayacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı, zaman zaman Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizi de değerlendirdi, Avrupa Birliği'nden kopuşun son derece riskli olduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu