Kandil talimatlı Uludere kışkırtması

PKK talimat verdi, Türkiye içindeki unsurları harekete geçti. Kandil'den gönderilen 13 Haziran tarihli mektuplarda, PKK'nın geçiş yollarını kapatan TSK'ya karşı eylem talimatı veriliyordu. Bu talimat, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı ve Ortasu köylerinde uygulamaya konuldu. "Asker yaylalara çıkmamızı engelliyor" bahanesiyle eylemler başlatıldı. Başrolde de HDP milletvekili Ferhat Encü yer aldı

Kandil talimatlı Uludere kışkırtması

PKK'nın "askerlere karşı ayağa kalkın" talimatı, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı ve Ortasu köylerinde uygulamaya kondu.

Türk Silahlı Kuvvetleri son dönemdeki çalışmalarıyla PKK'nın kaçak geçiş yollarını tıkadı. Bu örgütün hem ulaşımını hem de kaçakçılık gelirlerini kısıtladı. Örgüt, çözümü halkla mehmetçiği karşı karşıya getirmekte buldu.

Yapılan plan doğrultusunda, bölgedeki PKK yanlılarına mektupla talimat gönderildi. 2 Temmuz'da Aydınlık Gazetesi'nde yer alan haberde talimatın ayrıntıları anlatılıyordu. Buna göre, askeri yetkililer ve mülki amirlerden yolların açılması istenecek, talep kabul edilmezse eylem başlatılacak, HDP milletvekillerinin de katıldığı eylemde askerlere taş atılacaktı. Öyle de oldu.

PKK'nın planı, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı ve Ortasu köylerinde uygulamaya konuldu. PKK yanlıları "askerler yaylaya çıkmamızı engelliyor" diyerek yolun açılması için eylem yaptı. Eylemde, askerlere taş atıldı.

HDP milletvekili Ferhat Encü de, tıpkı talimatta yer aldığı gibi alanda askerlerle karşı karşıya geldi. Bölgeye dikkat çekip askeri suçlu göstermek isteyen HDP'li Encü askerlerle tartışmaya da girdi.

PKK çizgisindeki gazeteler de bunun propogandasını yaptı.

Gazete haberlerinde askerlerin milletvekiline nedensiz saldırdığı öne sürüldü.

şırnak uludere kışkırtması