Kritik adım atıldı

Yargıtay içindeki F Tipi örgüt uzantılarının tasfiye edilmesi için çok kritik bir adım daha atıldı. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun 12 yeni üyesi seçimle belirlendi. Ergenekon kumpasında hedef alınan Hamdi Yaver Aktan ve Hüseyin Boyrazoğlu da yeni Divana seçildi. Birinci Başkanlık Kurulu, üyelerin ve tetkik hakimlerin hangi dairelerde görev yapacağını ve dairelerin ne tür davalara bakacağını yeniden belirleyecek.

488 üyenin oy kullandığı seçimlerde Yargıda Birlik Platformu'nun desteklediği adaylar Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu'na seçildi.

Birinci Başkanlık Kuruluna seçilen üyelerin içinde F tipi örgütün Ergenekon kumpasında hedef aldığı isimler yer aldı. Geçen hafta 21’inci Ceza Dairesi Başkanlığına seçilen Hüseyin Boyrazoğlu 426 oyla kurulun yeni üyesi oldu.

Ergenekon tertibinin yargı ayağında ilk hedef alınan yüksek yargıç Hamdi Yaver Aktan da Birinci Başkanlık Kurulu’na seçilen isimlerden biri oldu. 299 oy alan Aktan, Yargıtay 18’inci Ceza Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor.

Kurulda görev yapacak diğer üyeler de Hamit Dündar, Ayşe Özçelik, Erol Uzuner, Ali Selman Erkuş, Refik Cemal Hanedan, Halil Özdemir, Abdulhalik Yıldız, Ahmet Er, Methiye Şebnem Günaydın ve Dilaver Kahveci olarak belirlendi.

Görev paylaşımının belirlemesinin ardından karar hızla resmi gazetede yayımlanacak. Ardından da Yargıtay üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağı ve dairelerin hangi alanlara bakacağı netleşecek.

Balyoz, Askeri Casusuluk kumpasları ve son olarak Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya verilen cezaları onayan Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nde de köklü değişiklik yapması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr