ABD destekli Temer hükümetinde peş peşe istifalar yaşanıyor

Brezilya'da Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yerine atanan Temer hükümetinde istifa dalgası yaşanıyor. Amerika'nın desteklediği Temer'in kabinesinde Turizm Bakanı da istifa etti. Bu istifayla eni hükümetin kurulduğu bir ay içinde 3 bakan görevi bırakmış oldu.

ABD destekli Temer hükümetinde peş peşe istifalar yaşanıyor

Brezilya’da Devlet Başkanı vekili Michel Temer hükümetinde istifa rüzgarı esiyor. Turizm Bakanı Henrique Eduardo Alves'in de istifa etmesiyle bir ay içinde görevini bırakan bakan sayısı 3 oldu.

Alves, devlet petrol şirketi Petrobras'a yönelik yolsuzluk soruşturmasında adı geçen isimdi. Alves'in istifasının nedeni ise açıklanmadı.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle parlamento tarafından görevinden azledilmiş ve daha sonra Amerika'nın desteğiyle Temer hükümeti kurulmuştu.

Öte yandan göreve geri gelmesi durumunda erken seçime gideceğini söyleyen Rousseff, Temer’in deneyimsizliği ve çok sayıda teknokratın görevden alınmasının Olimpiyat Oyunları’na hazırlık çalışmalarını etkileyeceğinden endişe ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr