Devlet Bahçeli'den açıklama: Normal ve kabul edilir şey olmayacaktır

Seçim sonuçları ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir çıkış geldi. "Seçim sonuçlarına itirazın hukuki bir hak" olduğunu kaydeden Bahçeli "Öyle bir sistem inşa edilsin ki halk sadece Büyükşehir Belediye Başkanını seçsin" dedi.

Devlet Bahçeli'den açıklama: Normal ve kabul edilir şey olmayacaktır

31 Mart yerel seçimleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Tartışılan konu ise geçersiz sayılan oylar. Yerel seçimde dikkat çeken detaylardan biri de Büyükşehir Belediyelerinde seçmenin siyasilere verdiği mesaj oldu. Çoğu yerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclis üyelikleri arasında ciddi farklar oldu. Bir başka değişle vatandaş Belediye Başkanlığını muhalefete, başkanı denetlemekle sorumlu olan meclis üyeliklerinde ise yetkiyi iktidara verdi.

Konuyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de dikkat çeken açıklamalar geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli "31 Mart seçimleri demokratik olgunluk içinde yapıldı. Türk milleti tüm dünyaya unutulmayacak bir demokrasi dersi verdi, yerli ve yabancı gözlemcileri hayran bıraktı. Seçim sonuçlarına itiraz elbette hukuki bir haktır. Eğer usulsüzlük varsa, eğer kullanılan oylar tutanaklara geçirilmemişse bunun mutlaka tamir ve telafisi şarttır." dedi.

"Ankara’da Cumhur İttifakı 22 ilçede belediye başkanlığını kazanmasına rağmen büyükşehir belediye başkanlığına maalesef CHP’li isim seçildi" diyen Bahçeli "Benzer durum İstanbul’da da yaşandı. İlçelerde başarı kazanıp büyükşehirde kaybetmek gerçekten normal ve kabul edilir şey olmayacaktır. Bu sistem sorununun ele alınıp çözüme kavuşturulması önümüzdeki gündem konularından birisi olmalıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı "Pek çok oy pusulasıyla kafaların karışmasına gerek yok. Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" önerisinde bulundu.

ulusal.com.tr

mhp devlet bahçeli