13 gün sonra yasak kalktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 13. günün ardından kaldırıldı. Operasyonlar sırasında 100'den fazla hendek kapatıldı. 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Yasağın ardından yurttaşlar dışarı çıkarak ihtiyaçlarını gidermeye başladı

13 gün sonra yasak kalktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım günün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

PKK elebaşılarından Murat Karayılan daha önceki telsiz konuşmalarında "Silvan'da başarısız olursak sıra Cizre ve Nusaybin'e gelecek" demişti. Silvan, Yüksekova, Cizre'de istediğini alamayan PKK Nusaybin'de de kaybetti.

İlçede 100'den fazla hendek kapatıldı, 30'dan fazla patlayıcı tuzak imha edildi. Mevzi ve karargahlar tek tek temizlendi. 20 terörist öldürüldü, 5 terörist yakalandı.

Özellikler barikatların yoğun olduğu Abdulkadir Paşa Mahallesi’ne geniş kapsamlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, mahalleyi temizledi. Yaklaşık 100 kişilik özel harekat polisinin zırhlı araçlar ve kepçelerle girdiği mahallede, bütün hendekler kapatılırke, barikatlar ise yerle bir edildi.

Yasaktan sonra PKK'nın ilçeye ve vatandaşlara verdiği zarar ortaya çıktı. Kurşun izleri bulunan ve duvarları yıkılan evler ile devrilen elektrik direkleri, saldırıların boyutunu gözler önüne serdi. Ev ve iş yerlerindeki tahribatla ilgili onarım ve temizlik çalışmaları başladı. Biriken çöpler kaldırılıyor, zarar gören içme suyu ve elektrik hatları onarılıyor.

İlçeden ayrılan bazı aileler geri dönmeye başladı. Rahat bir nefes alan ilçe halkı yasğaın ardından sokağa çıktı. İhtiyaçlarını gidermeye başladı.

Nusaybin'de yasak kalkerken Derik ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik yasağın 25 Kasım saat 24.00’den 26 Kasım saat 17.00’ye kadar olduğunu duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

sokağa çıkma yasağı mardin nusaybin yasak kalktı