Bayramın vazgeçilmez tatlısı
Gaziantep'te, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava üretimi için yoğun bir çalışma var. Siparişler sadece yurt içinden değil yurt dışından da geliyor...
Gece-gündüz mesaideler. Çünkü bayram öncesi siparişler oldukça yoğun.
Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.
Gaziantep denince; fıstığıyla özdeşleşmiş Antep baklavası akla geliyor. Bayram nedeniyle "tatlı" mesaisi yaptıklarını ifade eden Süleyman Erçelebi, "Üretim iki katına çıkıyor" dedi.
Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek yoğun mesai harcıyor.
ulusal.com.tr