Bilim Kurulu Üyesi aşı hakkında bilgi verdi

Çin'den Türkiye'ye getirilen Kovid-19 aşısının denemelerine devam ediliyor. Üç hastanenin ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde de gönüllülere aşı yapıldı. Hastanenin Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel de gönüllüler arasında yer aldı. Yerli aşı çalışmalarına dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner, yakın zamanda uygulamaya başlamayı umduklarını aktardı.

Bilim Kurulu Üyesi aşı hakkında bilgi verdi

Virüse karşı Çin’de geliştirilen aşının denemelerine Ankara Şehir Hastanesi de eklendi. İlk gönüllülere aşı yapıldı.

Tüm dünyanın Kovid-19 ile mücadelesi sürerken aşı çalışmaları da hız kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin geliştirdiği aşı da Türkiye dahil birçok ülkede uygulanmaya başladı.

Ankara Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli ve İstanbul Üniversiteleri’nde başlayan aşı denemelerine bir yenisi daha eklendi. Ankara Şehir Hastanesi’nde de Çin'den gelen aşının gönüllüler üzerindeki denemesi başladı.

Aşının ilk uygulandığı kişilerden biri de hastane Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel oldu. Surel, aşının yegane umut olduğunu belirtti.

Ankara Şehir Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner de uygulanan aşının dozları hakkında bilgi verdi. Güner, yerli aşıya da dikkat çekti.

ankara çin aşı virüs Hacettepe