İran'dan "kriz" çağrısı

İran, Türkiye ile Rusya arasındaki krize çözüm bulunmasını istedi. Açıklama İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti'den geldi. Krizin hiçbir ülkenin ülkenin yararına olmayacağını ifade eden Velayeti, "gerilimin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.

İran'dan "kriz" çağrısı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizle ilgili İran'dan "gerilimi düşürün" çağrısı geldi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti iki ülkeye çağrıda bulunarak gerilimin düşürülmesini istedi.

Velayeti, Türkiye-Rusya arasında yaşanan krizin başta Rusya ve Türkiye olmak üzere, bölgedeki her hangi bir ülkenin yararına olmayacağını ifade etti.

Uluslararası Vahdet Konferansı'nda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Velayeti, "Moskova- Ankara arasındaki gerginliğin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" diye konuştu.

Velayeti, “Her iki ülke İran'ın komşusudur. Dostane ilişkilerimizin olduğunu komşularımız arasında gerilim ve sorun olmasını istemeyiz" dedi.

Türkiye-İran ilişkilerinin de genişletilmesini isteyen Velayeti, "İslam ülkelerini güçsüzleştirip parçalamaya çalışan ABD ve İsrail önderliğindeki düşmanların komplolarına karşı, bölge ülkeleri işbirliğini güçlendirmelidir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr