Çipras hükümeti resmen istifa etti: Yunanistan erken seçime gidiyor

ABD'nin tatbikat bahanesi ile asker ve askeri mühimmat yığdığı Yunanistan'da, Başbakan Çipras erken seçime gidilmesi için görevinden istifa etti. Çipras, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ana muhalefet partisinin gerisinde kalınca erken seçim kararı almıştı.

Çipras hükümeti resmen istifa etti: Yunanistan erken seçime gidiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinde yaklaşan seçimler öncesi erken seçim talebinde bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos tarafından kabul edilen Çipras "Sizden, Anayasa'ya dayanarak meclisi feshedip halkın verdiği yetkiyi yenilemek için erken seçim ilan etmenizi rica ediyorum." dedi.

Genel seçimlere 4 ay olduğunu belirten Çipras "Bu durumun ulusal ekonomimizin düzgün gidişatına tehdit oluşturmaması benim sorumluluğum. Verimli bir döneme girdiğimiz bu gidişatın hiçbir şekilde sekteye uğramaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı, parlamentonun feshi ve erken seçim talebini kabul etti. Yunanistan'da 7 Temmuz'da erken seçime gidilmesi bekleniyor.

Çipras, 26 Mayıs'ta yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partisi SYRIZA'nın ana muhalefetteki Yeni Demokrasi partisinin gerisinde kalması üzerine erken seçim kararı almıştı.

ulusal.com.tr