Babacan'ı adaylığa Davutoğlu ikna etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözlerle eleştirdiği Ali Babacan, vekillik ve bakanlık defterini kapatmıştı. Aday olmama konusunda kesin kararlı olan Babacan başvuru dahi yapmamıştı. Ancak son dakikada gelen bir telefonla kararından vazgeçti. Peki arayan kimdi ve ne teklif etti? İşte o sır dolu son dakika telefonu ve yapılan teklif.

Babacan'ı adaylığa Davutoğlu ikna etti

Siyasi partiler 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti. Liste savaşlarında yaşananlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Başkent kulislerinde AKP listelerinin hazırlanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkili olduğu konuşuluyor. Erdoğan'ın, listelerin teslim edilmesine saatler kala Cuma namazı için Başbakanlığa ait Çankaya Köşkü'ne gitmesi, listelerdeki son rötuşları yapacak şeklinde yorumlandı. Zira Erdoğan'ın köşkte olduğu saatlerde ilginç bir olay da yaşandı.

Hürriyet yazarı Sefer Levent'e göre, Başbakan Davutoğlu son dakikaya kadar ikna turlarını sürdürdü. Hedefte bir türlü razı edilemeyen Ali Babacan vardı.

Davutoğlu, listelerin YSK'ya teslim edileceği gün saat 14.30'da telefonla Babacan'ı arayarak Ankara 1. bölgede 1. sırada aday gösterdiğini söyledi. Davutoğlu'nun "Olası bir AKP iktidarında Ekonomi yönetiminde belirleyici rolünün süreceğine" ilişkin kuvvetli mesajları sonrası Babacan, aday gösterilmesini kabul etti.

Babacan 7 Haziran'da 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmemiş, 1 Kasım içinde kendi isteğiyle aday olmamıştı. Babacan'ı AKP'ye karşı tavır aldıran ise Erdoğan'ın kendisini sık sık sert sözlerle eleştirilmesi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi kurmaylarının Babacan'ın ekonomik görüşlerine sıcak bakmadıkları basına sıkça yansıyordu. Davutoğlu'nun Babacan'ı aradığı saatlerde Erdoğan'ında saray'da olması, Cumhurbaşkanı'nın geri adım attığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

ulusalkanal.com.tr

ali babacan Ahmet Davutoğlu telefon