Tavsiye üzerine dikti, 5 yıl sonra ilk meyvesini aldı

Tavsiye üzerine dikti, 5 yıl sonra ilk meyvesini de aldı. Mersin'deki meraklı bir çiftçi Orta Amerika'ya özgü tropikal bir bitki olan Papaya yetiştirdi. Anavatanı Meksika olan Papayanın protein ve mineral bakımından zengin olduğu biliniyor.

Tavsiye üzerine dikti, 5 yıl sonra ilk meyvesini aldı

Meraklı çifti bahçesinde tropikal bölgeye özgü bir bitki Papayayı yetiştirdi. Hem meyve hem de sebze olarak kullanılan Papaya, Orta Amerika'nın tropikal kavun ağacı olarak biliniyor.

Mersin Erdemli'de meraklı bir çiftçi papayayı bahçesinde yetiştirdi. Çiftçi Recep Yoğun, papaya ağacını 5 yıl önce tavsiye üzerine bahçesine dikti. Yoğun çabaları sonrası meyve almayı da başardı.

Aralık ayının ortasına gelmesine rağmen ağaç hala meyve veriyor.

Açıkta yetiştirilmesi oldukça güç olan papaya 12 metre boyuna kadar çıkabiliyor. Bir ağaç 50 kilodan fazla meyve veriyor.

Papaya,şeker hastalığına, tansiyona, bağırsak hastalıkları, iltihaplanmalara, böbrek taşlarına iyi geldiğini belirtiliyor.

Anavatanı Meksika olan papayanın antioksidanlar, karoten, A, B, C vitaminleri, potasyum, magnezyum, pantotenik asit, folat ve lif bakımından zengin olduğu biliniyor.

ulusalkanal.com.tr