Mısır'da terör saldırısı

Mısır'da terör saldırısı

Salı akşamı, Kahire’nin işlek semtlerinden Downtown bölgesinde el yapımı bombanın patlaması sonucu 13 kişi yaralandı, yaralılardan üçünün durumu kritik.

Saldırı, Kahire Adalet Sarayı önünde bulunan metro istasyonu girişinde, akşam saatlerinde gerçekleşti.

El yapımı bomba düzeneğinin infilak etmesi sonucu çevrede büyük hasar oluştu. Saldırının failleri ise henüz yakalanamadı.

Bombalı saldırıyı, El Kaide ve Müslüman Kardeşler’e yakın “Mısır Ordusu” adlı örgüt üstlendi.

21 Eylül tarihinde, yine aynı grup tarafından, Mısır Dışişleri Bakanlığı binası önünde düzenlenen saldırıda 2 polis hayatını kaybetmiş, pek çok kişi de yaralanmıştı.

Muhammed Mursi liderliğindeki Müslüman Kardeşler iktidarının 3 Temmuz halk devrimi neticesinde yıkılması sonrası, Müslüman Kardeşler hareketi yasadışı ilan edilmiş ve Mursi başta olmak üzere yönetici ve üyelerinin bir bölümü tutuklanmıştı.

İhvan hareketinin yasadışı ilan edilmesi sonrası, silahlı eylemlerini sıklaştıran “Mısır Ordusu” adlı örgüt, her ne kadar İhvan yöneticiler tarafından açık bir biçimde desteklenmese de, uzmanlar tarafından İhvan hareketine yakın bir grup olarak tanımlandırılıyor.

Özellikle Sina yarımadasında, polis ve askeri kuvvetlere yönelik saldırılar düzenleyen örgütün pek çok militanı geçtiğimiz ay, Mısır ordusu tarafından düzenlenen operasyonlarda öldürülmüştü.

Sinan Güzaltan / Kahire

ulusalkanal.com.tr