Anıtkabir'e çocuk parkı yaptılar!

Anıtkabir’e bir kargo şirketi tarafından yapılan çocuk parkı sosyal medyada tepki topladı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Anıtkabir yerleşkesindeki mozole yakınına kurulan oyun parkının kaldırılması için suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Anıtkabir'e çocuk parkı yaptılar!

Anıtkabir’in içine çocuklar için oyun parkı yapıldı. Haber, sosyal medyaya düşünce yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Mimarlarsa suç duyurusunda bulundu.

Anıtkabir’in içerisinde yer alan özel kafeteryanın hemen yanına çocuklar için oyun parkı yapıldı. Daha önce askerler tarafından işletilen ve geliri Anıtkabir için harcanan kafeteryanın özel bir şirkete kiralanmasının ardından şimdi de bu kafeteryanın hemen yanına çocuklar için oyun parkı yapıldı.

Parkın hemen yanında yer alan tabelada ise Anıtkabir Komutanlığı tarafından, "kargo şirketine destekleri için teşekkür ederiz" yazısı yer aldı.

Anıtkabir içine oyun parkı açılmasına yurttaşlar sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.

Çocuk parkının kaldırılması için suç duyurusu ise mimarlardan geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Anıtkabir’e parka tepki göstererek, “Anıtkabir, anı mekânıdır, plastik kaydırak alanı değildir” dedi.

Candan, Ulu Önder Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’e oyun parkını yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Haber: Aykut Karadağ

Kamera: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr