İnsanlar olmasa dünya nasıl olurdu?

İnsanoğlu’nun olmadığı bir dünya nasıl görünürdü? Bu sorunun cevabını Danimarkalı bilim insanları verdi. Aarhus Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı dünya büyük bir doğa koruma alanını andırırdı. Vahşi yaşamın neredeyse yok olduğu Avrupa’da kurtlar, filler ve gergedanlar yaşayabilirdi.

İnsanlar olmasa dünya nasıl olurdu?

Danimarkalı bilim insanları "İnsanoğlu’nun olmadığı bir dünya nasıl görünürdü?" sorusuna yanıt aradı. Araştırma sonuçlarına göre, çevreyi kirleterek ekosistemi bozan insanoğlu olmasaydı dünya büyük bir doğa koruma alanını andırırdı. Kuzey Avrupa'da kurtlar, geyik ve ayıların yanı sıra, filler ve gergedanlar hayatını devam ettirebilirdi.

Araştırmada bu iddiaları destekleyecek örneklerde verildi. Araştırmayı yapan Aarhus Üniversitesi'nin verilerine göre, hayvan çeşitliliği bol olan Afrika, bunu eşsiz elverişli iklimine değil, insanın vahşi doğaya minimum müdahalesine borçlu.

Profesörü Jens Christian Svenning, memeli çeşitliliğinin insanlar yüzünden azaldığı tek bölgenin Kuzey Avrupa olmadığını söyledi. Svenning, “Bu küresel bir olgu" dedi.

Bir diğer araştırmanın sonuçları da insanın gezegen üzerinde yaşayan en tehlikeli ve agresif yırtıcı olduğunu ortaya koydu. Kanada'daki Victoria Üniversitesi’nin verilerine İnsanın her yıl öldürdüğü hayvan sayısı diğer tüm canlıların öldürdüğünden oldukça fazla.

ulusalkanal.com.tr