CHP’nin yandaş basını Aydınlık’a saldırdı! Üç kuruşluk ajitasyon

CHP’nin yandaş basını Aydınlık’a saldırdı! Üç kuruşluk ajitasyon

Önce Gerçek Gündem’de çıkan “Aydınlıkçılar IŞİD saldırısını akladı!” başlıklı haberde Doğu Perinçek ve Mustafa Mutlu’nun yazılarında “Suruç’ta katledilen gençleri karaladığı” iddia edildi. Aynı haber daha sonra Merdan Yanardağ’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Yurt’un internet sitesinde yayınlandı. Oysa okuduğunu anlayabilen ve ortalama zekaya sahip her insan evladı, bu yazılarda ABD emperyalizminin bölgedeki planlarının teşhir edildiğini anlar. Zaten gençlere yönelik “O oyuncakları götüren gençlerimiz ise hangi planın hizmetinde olduklarını bilmiyorlar bile” ifadesi, gençlerin duygularının istismar edildiğini belirtiyor. Yani o gençlerin canını alan plan hedef alınıyor, gençler değil. Ama günümüzde üç kuruşluk ajitasyonlar daha değerli. Oyuncaklar, parklar vs. Zaten Perinçek’in yazısında da medyanın sorumsuz yayıncılığı eleştiriliyordu.

“Yeni” CHP’nin yeni milletvekillerinin de “PKK” veya “Kürt koridoru” gibi bir derdi olmadığı için, yalan yanlış ifadelerle Aydınlıkçılara saldırıyor.

Barış Yarkadaş’ın kendisini gazeteci olarak tanıtmasına bakmayın. Kıdemli gazeteciler arasında tanıyanı yok. Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanı olmasıyla, Yarkadaş’ın adı da öne çıktı. Yandaş Beyaz TV ve Kanal A’da boy göstermeye başladı. Kurduğu internet sitesiyle CHP içindeki dedikoduları “haber” yaptı. CHP Genel Merkezi Kasım 2011’de “Haberleri asparagastır, ciddiye almayın” açıklaması yaptı. Gürsel Tekin sayesinde yükselişi durmadı. 17-25 Aralık’tan sonra Cemaat’in önüne yattı, şimdide “Biji Obama”cıların. Zamanında CHP’nin “ciddiye almayın” dediği kişi şimdi CHP’de söz sahibi.

İlgili yazılar:

Doğu Perinçek:Mustafa Mutlu:

gerçek gündem