Enis Musluoğlu: Kapitalizmin bu krizden çıkma şansı yok

Koronavirüsün dünya ekonomi ve politiğine etkilerini Ulusal Kanal’a değerlendiren Enis Musluoğlu, koronavirüsün yeni sistemin habercisi olduğunu söyledi. Koronavirüs krizinin 1929 Büyük Buhran’dan daha güçlü olduğunu vurgulayan Musluoğlu, “kapitalizmin bu krizden çıkma şansı yok. Dünya petrol sonrası dijital çağa geçişin sancılarını yaşıyor” dedi. Yeni sistemin paylaşımcı olacağını belirten Musluoğlu, Türkiye’nin yeni düzende paylaşımcı cephede yer alacağını ifade etti.

Enis Musluoğlu: Kapitalizmin bu krizden çıkma şansı yok

Kur savaşları, enerji savaşları ve biyolojik savaşlar…

Koronavrüs salgını, sistem krizini tetikledi. Batı sistemi Asya’nın gölgesinde kaldı. Çin salgınla mücadelede çok hızlı sonuçlar alarak hastalığı geriletirken, virüs kapitalizmin kalbine bomba gibi düştü.

Ekonomiyi siyasal gelişmelerle birlikte yorumlayan Enis Musluoğlu, koronavirüs krizinin yeni düzenin habercisi olduğunu söyledi.

Kapitalist sistemin bu krizden çıkma şansının olmadığını vurgulayan Musluoğlu, Dow Jones’ın 1929 Büyük Buhran’dan daha büyük kayıplar yaşayacağını belirtti.

Musluoğlu, İngiltere’nin 60 yaş üstü kişileri tedavi etmeyeceği anlayışı için “kapitalizmin vahşiliği” ifadesini kullandı; “yeni dünya insancıl, kamucu ve paylaşımcı olacak. Türkiye’de bu cephede yer alacak” dedi.

Ekonomist Enis Musluoğlu, Haziran’da koronavirüs etkisinin azalmasıyla 2020 sonunda Türkiye tarihinin en büyük büyüme hızına ulaşılacağını söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs ulusal kanal enis musluoğlu